• 瀏覽: 14,696
  • 回覆: 91
  • 追帖: 1
賠返錢俾佢算啦

熱賣及精選
買番一個比佢

引用:
原帖由 床下底種蕃薯 於 2021-4-30 05:31 PM 發表

我唔係主角,我同事先係嗰個傻仔。

頭先有人請食蛋糕,知道大佬中意食朱古力味,留咗件俾佢。點知佢開完會返嚟件蛋糕俾個為食同事食咗,佢仲要喺大佬面前話朱古力好甜唔好食,好采你冇食到咋。

大佬即時黑哂臉,笑死。

3/5: 今日個同事遲到,平時我哋遲到大佬都冇咩野,點知今日大佬當住我哋面大聲話咗佢幾句,唔知係咪仲記住件蛋糕仇
做咩衰多口串人地一句
講聲唔好意思可以擺平件事

咁小氣點做大佬呀

引用:
原帖由 Versailles 於 2021-5-4 04:33 AM 發表

擺上臉都還好 笑騎騎扮冇野先恐佈在後頭 
可能真係無嘢。

但又怕俾人話「扮」無嘢,所以先咁做

乜你上司咁記仇㗎

引用:
原帖由 床下底種蕃薯 於 2021-4-30 05:31 PM 發表

頭先有人請食蛋糕,知道大佬中意食朱古力味,留咗件俾佢。點知佢開完會返嚟件蛋糕俾個為食同事食咗,佢仲要喺大佬面前話朱古力好甜唔好食,好采你冇食到咋。

大佬即時黑哂臉,笑死。

3/5: 今日個同事遲到,平時我哋遲到大佬都冇咩野,點知今日大佬當住我哋面大聲話咗佢幾句,唔知係咪仲記住件蛋糕仇
小事嚟

引用:

大佬即時黑哂臉,笑死。

我唔信,有咩可能咁小氣?😂😂😂

小器到你

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-4-30 05:36 PM 發表

小事
又見到肥佛師兄~

無運行

好小事啫

即係食左佢隻朱?

引用:
原帖由 poorsa2 於 2021-5-3 02:58 PM 發表

老婆公司自己部門疫情下日日訂飯,有時會多左。有日佢同老細開會遲左3個字返office,發覺冇飯剩,原來有個同事一個人食左3盒。唔係第一次,成日食埋人地盒飯
以前做嘢都試過有人點人數訂飯盒,點知有班後嚟的人,本身唔係預先計算的工作人員,識啲工作人員又攞埋啲飯盒,結果做到隻積咁嘅4個人一做完手頭上嘅嘢去食飯,要4個人一齊分一個飯盒,個心淡到呢......
好離譜!完全吃力不討好,盡心盡力做到咁都冇人留飯,最激氣午飯後仲有排做,記一世!

Office 人都小氣架啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]