• 瀏覽: 29,658
  • 回覆: 263
  • 追帖: 5
強迫勞動,可恥

熱賣及精選
引用:
原帖由 工廠男 於 2021-4-30 07:05 PM 發表

要狗融入人類世界?
狗有冇要鳥融入狗類世界?
乜動物唔係共融?

試吓用人角度思考就會明

一幅圖,可以睇到咁多嘢,真係犀利。
又係啲抹黑行為,導盲犬有冇用,問過啲失明人士先啦,訓練過程有幾咁殘忍呢?我想知喎,你哋係咪真係知呀?

引用:
原帖由 萬家長長腳指 於 2021-4-30 06:00 PM 發表

樓主你生存係尼個世界關D雞牛豬咩事?點解拒地要比你食咗落肚?
師兄,你好勇敢,你係寵物區咁覆,實被人插到飛起,好多人當寵物係重要過人架

引用:
原帖由 萬家長長腳指 於 2021-4-30 06:00 PM 發表

樓主你生存係尼個世界關D雞牛豬咩事?點解拒地要比你食咗落肚?
係呀,點解呢可?

引用:
原帖由 hoyh 於 2021-4-30 07:52 PM 發表

虐待與宰殺嘅分別
話時話,其實人類藉今次病毒死咁啲對地球生態係好事
不是黑心你,當你說呢句話時,有冇考慮死的是你的至愛親朋,你重認為啱嗎?樓主應該是一些入世未深,思想單純才會說這些是虐待。相信有些動物訓練是有虐待成份,但如果訓練好那隻狗可以幫助日後的盲主人,主人又愛狗如己出,那不是很好嗎?

引用:
原帖由 突然的自我 於 2021-4-30 06:05 PM 發表

狗狗好慘!
見你個回post都有9隻豬,好明顯呢個會派咗9隻畜牲入嚟

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-4-30 05:38 PM 發表

網上早前瘋傳有導盲犬訓練員疑虐待狗隻的片段,昨日就再流出懷疑粗暴對待受訓導盲犬的片段。片段中顯示,有導盲犬疑被兩名男子強制拖行至扶手電梯,影片上傳者更從其中一名男子的背囊款式推測,懷疑其與另一虐待導盲犬影片中的男子為同一人。
https://image.stheadline.com/f/874p0/0x0/100/hd/1fce195d56b85bef2746287ce9529c94/stheadline/inewsmedia/20210430/_2021043014235745186.jpg
???????????咁樣叫虐待

2021 持續加注股

地球上人類當然係最破壞虐待性頂層仆街陷包散嘅生物嚟啦…………
強訓動物打仗工作醫肚試藥復製虐待強姦亂打種~~~~~ 
所以天顯啲野味聯同病毒菌不斷update反擊淫類…………

係囉,做乜要養狗呢,你養佢其實都係違反佢天性㗎。而家啲人重進一步養埋啲野生動物,為咩呢。

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-4-30 07:56 PM 發表

乜動物唔係共融?
共融?
動物應該冇。
共生,
或者有。

引用:
原帖由 太大星 於 2021-4-30 06:21 PM 發表

我同意你嘅講法,我一直覺得係虐待狗隻,違反狗隻嘅天性,啲狗嘅性格係活潑開朗,夾硬訓練到佢好似一碌木咁真係狗間慘情。
如果失去人類供養 狗隻係不可能係野外存活

唔係西佰利亞狼群 狩獵

切忌將動物過度人性化
訓練動物過程確實係唔好睇的
唔係個個trainer都有Eric Ko咁既水平

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-4-30 08:51 PM 發表

如果失去人類供養 狗隻係不可能係野外存活

唔係西佰利亞狼群 狩獵
唔係咁架,如果無人供養,狗隻會群居搵食,佢哋會選出一隻做領袖,肚餓時連人都會殺,城市因為有人處理流浪隻就較少呢啲問題。

貓就勁啲,單拖都搵到食。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]