• 瀏覽: 30,508
  • 回覆: 263
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 半空遇到了神童 於 2021-4-30 10:46 PM 發表

咪係囉!弱肉強食世界,呢啲明明係食物嚟㗎嘛!攞嚟工作啲人都癡筋。
你呢D 畜生都係食物黎 披住人皮唔好當自己係人

天網恢恢 疏而不漏 因果報應是必定 若然不報 時晨未到
熱賣及精選
引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-4-30 06:36 PM 發表

咁一隻狗,自己會有咩工作?唔洗人類assign,以狗嘅思想去自行工作,點融入人類嘅世界?
強迫勞動就吾岩,海洋公園啲海豚吾使跳高了。何時導盲犬可走自己的路。

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-4-30 06:16 PM 發表

佢哋狗種係工作犬,呢啲犬種精力旺盛,有工作先會令佢哋覺得自在。你要認識狗先,先好評論。
隻狗同你講架?跟住個盲既有幾自在呀,連跑都唔得!!

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-4-30 05:38 PM 發表

網上早前瘋傳有導盲犬訓練員疑虐待狗隻的片段,昨日就再流出懷疑粗暴對待受訓導盲犬的片段。片段中顯示,有導盲犬疑被兩名男子強制拖行至扶手電梯,影片上傳者更從其中一名男子的背囊款式推測,懷疑其與另一虐待導盲犬影片中的男子為同一人。
https://image.stheadline.com/f/874p0/0x0/100/hd/1fce195d56b85bef2746287ce9529c94/stheadline/inewsmedia/20210430/_2021043014235745186.jpg
狗無發言權,無計!

引用:
原帖由 jl1008 於 2021-4-30 06:14 PM 發表

唉.......好多種種因素都列出香港唔適合狗地方~~~~~
所以咪移民囉。

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2021-4-30 10:52 PM 發表

你呢D 畜生都係食物黎 披住人皮唔好當自己係人
畜牲養畜牲食畜牲
你講得啱你在畜牲心目中只係一團蛋白質,只要你死撚咗係森山你養啲畜牲一樣食你呢隻畜牲

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-4-30 05:38 PM 發表

網上早前瘋傳有導盲犬訓練員疑虐待狗隻的片段,昨日就再流出懷疑粗暴對待受訓導盲犬的片段。片段中顯示,有導盲犬疑被兩名男子強制拖行至扶手電梯,影片上傳者更從其中一名男子的背囊款式推測,懷疑其與另一虐待導盲犬影片中的男子為同一人。
https://image.stheadline.com/f/874p0/0x0/100/hd/1fce195d56b85bef2746287ce9529c94/stheadline/inewsmedia/20210430/_2021043014235745186.jpg
養只畜牲貴過養人 又臭

咁馬會咪虐畜, 日日操練D馬.

認同要廢除道盲犬,大。但迫狗狗配種,販賣賺錢,買狗做寵物,迫狗狗陪主人玩,狗狗又真正願意嗎?所以應該廢除埋養

有時人才是最畜牲,有咩突發救命事狗救了就讚到天上有,討厭時候就禁乜禁勿都要阻止。全世界所有地方都冇香港咁限制。

支持警察嚴正執法!
人類在大自然黎講係最 PK嘅生物,污染環境、放毒水、製造垃圾、殘殺動物、製造病毒、放火燒花草樹木等等等等等等等等等等……………………………………………………。
至於將隻導盲犬當係一份工長期服侍人類呢樣野,我就絕對唔贊成,講完。
明就明,唔明都冇辦法。😌

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-4-30 06:14 PM 發表

其實你明唔明樓主既意思???
樓主既意思係“我唔想返工”。

好多人口講愛護動物,其實就迫動物坐監

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]