• 瀏覽: 6,265
  • 回覆: 65
  • 追帖: 5
之前買左對on,但人地話Hoka仲好,想知係咪真係好著,同埋邊度有得賣?

如果可以讓我重來一次的話...如果...如果...可惜沒如果...
熱賣及精選
引用:
原帖由 Iwfu1222 於 2021-5-1 05:04 PM 發表

之前買左對on,但人地話Hoka仲好,想知係咪真係好著,同埋邊度有得賣?
上環!

hoka長課好!輕穩。我有Clifton, rincon, Mach, carbon X.

salomon 會唔會好啲?

好, 但唔耐用

引用:
原帖由 Iwfu1222 於 2021-5-1 05:04 PM 發表

只着過rincon,好輕,除此之外無咩特別,又唔襟,我覺得唔值,唔會再買

無品言論,恕不回應
見網上評價似乎不錯, 諗住入對clifton , 唔知一星期跑四五日, 5-10km, 可玩幾多個月?

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2021-5-2 02:36 PM 發表

hoka長課好!輕穩。我有Clifton, rincon, Mach, carbon X.
Clifton ,rincon ,mach分別大嗎?

引用:
原帖由 rickytang28 於 2021-5-4 11:20 AM 發表

Hoka 主要分兩條 Line.
1. Fly
2. Glide
其實買鞋時個鞋盒已經有分別~ fly款係有隻海鷗Hoka字上面同埋盒面圖案會有雲既圖案~ Glide款既鞋盒就係淨藍色~

fly 顧名思意係速度咁解款式如有: Carbon X, Carbon Rocket X, March 呢d
Glide 就係普通既就如: Rincon.

引用:
原帖由 jordteam 於 2021-5-4 12:56 PM 發表

Hoka 主要分兩條 Line.
1. Fly
2. Glide
其實買鞋時個鞋盒已經有分別~ fly款係有隻海鷗Hoka字上面同埋盒面圖案會有雲既圖案~ Glide款既鞋盒就係淨藍色~

fly 顧名思意係速度咁解款式如有: Carbon X, Carbon Rocket X, March 呢d
Glide 就係普通既就如: Rincon.
fly 貴d
glide 平d
係咪?

引用:
原帖由 ieye 於 2021-5-4 01:34 PM 發表

fly 貴d
glide 平d
係咪?
一般黎講係 有碳板一定貴d。
因為買左carbon x spe, rincon 2. 又有ching提rincon. 我上網睇左d review. 有彈有讚。 彈多數係指中底會冇彈性 同個鞋底紋快蝕。 Rincon 2冇好似carbon x最底掂地個層膠比較耐磨。

引用:
原帖由 jordteam 於 2021-5-4 02:06 PM 發表

一般黎講係 有碳板一定貴d。
因為買左carbon x spe, rincon 2. 又有ching提rincon. 我上網睇左d review. 有彈有讚。 彈多數係指中底會冇彈性 同個鞋底紋快蝕。 Rincon 2冇好似carbon x最底掂地個層膠比較耐磨。
Rincon 2中底我指耐用度 

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2021-5-2 02:32 PM 發表

上環!
依家好多地方有 做網團購。

岩岩訂左對puma deviate nitro.  因為香港得liberate n velocity. Liberate感覺我鍾意多d所以買左。 腳感幾好 出乎意料地好輕同好彈。 所以見有碳板鞋冇奶油唔試架😁

附件

IMG_20210503_230742.jpg(303.55 KB)

2021-5-4 02:12 PM

引用:
原帖由 rickytang28 於 2021-5-4 11:20 AM 發表

Rincon 是Clifton 的輕版!差唔多!保護性強,特別是落斜路不用收腳!長課用。
Mach 更輕,但回彈力不足,好舒服但唔快!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]