• 瀏覽: 9,786
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
上網見好多人公屋裝修做全爆,想問下間公屋係租,做全爆有咩野要主意,可唔可以拆牆改裝,大門可唔可以換?  謝謝解答

熱賣及精選
要注意手頭有幾多💰。  不可以,不可以。 回答完畢。

最緊要係錢姐, 全爆裝修要錢, 比房署捉到要還原或者收返間屋又係錢

你租人地間屋玩全爆? 你痴左線咩? 政府要你還原, 到時你就喊啦!

自置

我都見過d公屋超豪裝,全爆是必然,佢哋真有米!

應該係租者置其居既公屋,即係比左錢同政府買/自由市場買。公屋還返比房署時係要還原的。

引用:
原帖由 2829 於 2021-5-3 01:53 PM 發表

你租人地間屋玩全爆? 你痴左線咩? 政府要你還原, 到時你就喊啦!
有乜問題!跟住成世喎!

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 2021-5-3 06:40 PM 發表

有乜問題!跟住成世喎!
買左既就真係會全爆, 30-40年個啲公屋, 拆露台, 搬厠所, 改廚房, 改煤氣標位, 改來去水, 電線改行暗喉, 所以全爆係必然.
如果租既, 全部都唔比做, 是但做一樣比佢捉到都要還原, 如果房署上嚟睇你裝修, 你點死!

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 3/5/2021 06:40 PM 發表

有乜問題!跟住成世喎!
未試過搵人裝修,租公屋都會租好多年,起碼幾十年,諗住屋企人同自己住得好d
如果唔可以拆牆改裝,咁可唔可以用磚間房
因本身舊公屋冇房設計

引用:
原帖由 Hayashi8 於 3/5/2021 03:35 PM 發表

12312533 12312534 12312535
謝謝好詳細,但點分甲乙丙,租戶係唔係 甲?

引用:
原帖由 2829 於 3/5/2021 07:56 PM 發表

買左既就真係會全爆, 30-40年個啲公屋, 拆露台, 搬厠所, 改廚房, 改煤氣標位, 改來去水, 電線改行暗喉, 所以全爆係必然.
如果租既, 全部都唔比做, 是但做一樣比佢捉到都要還原, 如果房署上嚟睇你裝修, 你點死!
唉,就係租,諗住借少少錢加埋屋企人去裝修,想住好d 都好困難

引用:
原帖由 飯盒男 於 2021-5-2 11:14 PM 發表

上網見好多人公屋裝修做全爆,想問下間公屋係租,做全爆有咩野要主意,可唔可以拆牆改裝,大門可唔可以換?  謝謝解答
你標題係.......公屋全爛

嚇到我個心離左一離

引用:
原帖由 飯盒男 於 2021-5-3 08:03 PM 發表

謝謝好詳細,但點分甲乙丙,租戶係唔係 甲?
圖三, 附件二有寫
除了主喉, 結構, 好多都可以入紙申請, 但係非原裝唔會幫你維修

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]