• 瀏覽: 6,111
  • 回覆: 296
  • 追帖: 3
我的自煮海鮮

豉汁蒸帶子,蒸4分鐘

蒸東星斑,蒸6分鐘,洗剩後秤過,約七兩,冰枱魚

蒸烏絲,又蒸6分鍾

豉椒炒蟶子

冰枱時間

洗乾淨,排隊 ~ 蟶子$32/斤,帶子$55/4隻,烏絲$48,星斑$50(最後兩款魚收$95)

🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐠🐠🐠🐠🐠🐠🐡🐡🐡🐡🐡🐡
另一個食魚既日子

又係蒸烏絲,細細條

苦螺,烚10分鐘,青色,打開蓋有股怪味,本來想掉左佢,試下個味都正常,唔好食個尾就唔會咁苦,唔識欣賞,試一次就夠。

買左兩兜,唔記得講價😄

買個陣,姐姐仔都有講甘甘地味道

有兩條係其他品種既魚

未煮既苦螺

清雪櫃大啡菇,加兩隻蛋,放入焗爐

焗左20分鐘,個菇有水出🤨

多謝收看。

@連續笨拙的羊羊     我抽起左個飲茶帖,自煮插隊。😊

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
熱賣及精選
好正的海鮮餐,苦螺係咁嘅味,另外果兩條,一條石崇,一條石釘

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-5-3 12:30 AM 發表

我的自煮海鮮

豉汁蒸帶子,蒸4分鐘

多謝收看。

@連續笨拙的羊羊  我抽起左個飲茶帖,自煮打尖。😊
魚好鮮,正

引用:
原帖由 Chuchi965 於 2021-5-3 12:52 AM 發表

好正的海鮮餐,苦螺係咁嘅味,另外果兩條,一條石崇,一條石釘
食個螺頭都甘甘地味,苦螺我唔敢食後尾個啲,係咪腸? 我驚苦過DD😂😂
你都試過食苦螺?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
點解可以咁好餸煮咁多海鮮

引用:
原帖由 Dr.StarTracker 於 2021-5-3 12:54 AM 發表

魚好鮮,正
唔夠游水鮮,但烏絲仔,肉好嫩,又鮮甜。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 tamhang 於 2021-5-3 12:56 AM 發表

點解可以咁好餸煮咁多海鮮
分兩日煮的。 都唔係好多,好快煮好。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-5-3 12:57 AM 發表

唔夠游水鮮,但烏絲仔,肉好嫩,又鮮甜。
烏絲肉實味鮮甜。苦螺未食過,是否真苦?

引用:
原帖由 Dr.StarTracker 於 2021-5-3 01:02 AM 發表

烏絲肉實味鮮甜。苦螺未食過,是否真苦?
接近腸位罝有甘味 你買兜試下$20。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-5-3 01:04 AM 發表

接近腸位罝有甘味 你買兜試下$20。
Sorry, 佢倜樣吾得,接受吾到食佢,聽人食評比較好。 我都係食下花螺好d.

烏絲$48東星$50,(最後收$98),咁唔係收幾多呀帶子厚肉靭唔靭?

引用:
原帖由 Dr.StarTracker 於 2021-5-3 01:09 AM 發表

Sorry, 佢倜樣吾得,接受吾到食佢,聽人食評比較好。 我都係食下花螺好d.
👍有原則,花螺,我都喜歡,白灼加海鮮醬😋

生活簡單,就是享受。
嘩!整成圍枱咁多餸。睇到想食呀!差甜品🍮

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-5-3 01:10 AM 發表

烏絲$48東星$50,(最後收$98),咁唔係收幾多呀帶子厚肉靭唔靭?
美人,哈哈! 減左$3,最後收$95😂😂 帶子𠝹左兩刀,今次唔靭😎,不過想再嫩啲😋

又瞓醒啦?

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-5-3 01:11 AM 發表

👍有原則,花螺,我都喜歡,白灼加海鮮醬😋
你都好有冒險精神. 花螺我like辣酒煮多d, 雖然白灼都正。

主題標籤 #海鮮
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]