• 瀏覽: 2,460
  • 回覆: 25
我是七十後,我記得衣服潮流係五十年代至九十年代,每幾年都有一個大轉變,
而每一個變化都成為當時人人必著既指標,
七十年代窄身衫,喇叭褲
八十年代尖頭鞋,窄腳褲
九十年代水桶褲等等

但近廿年,好似潮流已沒有一個方向,今時今日著番廿年前既衫都唔會有過時既感覺
睇番2008年既雜誌,入面既明星同而家既明星既打扮差不多,潮流時間像停留了

天意差錯誰可補?一切遭遇誰擺怖?
人生果真有定數?太是殘酷!太是殘酷!!
熱賣及精選
傻仔現在科技先進呀 不是七八九十年代冇得上網 盲目跟一兩個名人就能帶起潮流

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-3 09:46 AM 發表

傻仔現在科技先進呀 不是七八九十年代冇得上網 盲目跟一兩個名人就能帶起潮流
低能肥仔、有得上網要帶起熱潮其實更易

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 10:17 AM 發表

低能肥仔、有得上網要帶起熱潮其實更易
有得上網就人人都可除時成名人帶起潮流架啦 到時除時過百是名人 潮流又點會集中一點

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-3 10:38 AM 發表

有得上網就人人都可除時成名人帶起潮流架啦 到時除時過百是名人 潮流又點會集中一點
有幾難?操控果百個名人集中帶起一種設計就得

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 10:43 AM 發表

有幾難?操控果百個名人集中帶起一種設計就得
應該係全人類都可除時成名人

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-3 10:46 AM 發表

應該係全人類都可除時成名人
懂利用什麼時代也能利用

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 10:47 AM 發表

懂利用什麼時代也能利用
咁就除時一日一潮流

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-3 10:49 AM 發表

咁就除時一日一潮流
所以咪就係潮流停頓咗羅

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 10:54 AM 發表

所以咪就係潮流停頓咗羅
你要怪就怪科技啦 令到人類聰明左

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-3 10:57 AM 發表

你要怪就怪科技啦 令到人類聰明左
傻豬、人類羊群根性不會變的

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 11:01 AM 發表

傻豬、人類羊群根性不會變的
以不像以前報章雜誌電視就能帶起潮流呢

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-5-3 08:53 發表

我是七十後,我記得衣服潮流係五十年代至九十年代,每幾年都有一個大轉變,
而每一個變化都成為當時人人必著既指標,
七十年代窄身衫,喇叭褲
八十年代尖頭鞋,窄腳褲
九十年代水桶褲等等

但近廿年,好似潮流已沒有一個方向,今時今日著番廿年前既衫都唔會有過時既感覺
睇番2008年既雜誌,入面既明星同而家既明星既打扮差不多,潮流時間像停留了
係咩?我覺得近100年所有人都係對少布嘅衣服最有興趣...
男嘅見越少布越欣償,
女嘅見越少布越愛穿。

☑花生
☑凳仔
☐睇戲
引用:
原帖由 貓男 於 2021-5-3 02:48 PM 發表

係咩?我覺得近100年所有人都係對少布嘅衣服最有興趣...
男嘅見越少布越欣償,
女嘅見越少布越愛穿。
就講香港服潮,睇番六七十年代入面既女性泳衣,啲布十分多,
但去到八九十年代就變成一條線既泳衣,哩啲都係明顯既改變!

近幾年開始流行復古風

哆啦A夢少女
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]