• 瀏覽: 20,885
  • 回覆: 147
  • 追帖: 6
我估唔到有人比我仲痴線…

公司呢排請緊幾個位,都有人上嚟見下工。呢位主角一開始上嚟公司好有禮貌,唔該前唔該後,請問前請問後,都覺得佢係一個正常人,但係真正出事就係見完佢之後。

一個星期之後,佢開始打嚟公司問有冇消息,同事都係答佢行嘢「仲有求職者未見,未有咁快」之類…但係佢之後日日打電話嚟,好直接咁問「見完工未?」「係唔係請我?」「肯請我未?」「幾時可以返工?」

原本佢個CV都唔差,公司都有打算請佢,但係見佢到咁都係諗下先…

熱賣及精選
香討都成日有人出帖問
In完係咪要打電話去追問人哋

可能你講嗰個就係香討人

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2021-5-3 11:57 AM 發表

香討都成日有人出帖問

可能你講嗰個就係香討人
我試過去見INTERN,見嗰時問個HR幾耐有消息,佢話兩個星期,我兩個星期之後打比佢再問,佢當日就話請我,聽返上司講,佢就係鍾意我夠主動…其實我嗰時有第二份工請我,不過人工低過呢份我先去問問…

5係一個鐘打一次泥就得呀 一日一次咪當應酬下佢囉

太心急想要份工,你有得見人咁叻?

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-5-3 12:20 PM 發表

太心急想要份工,你有得見人咁叻?
有人見人先唔叻,你幾可見過老闆去 IN 人?
同埋佢呢單嘢全公司都知

引用:
原帖由 我係癲佬 於 2021-5-3 12:34 PM 發表

有人見人先唔叻,你幾可見過老闆去 IN 人?
同埋佢呢單嘢全公司都知
係中高層先有得見人

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-5-3 12:40 PM 發表

係中高層先有得見人
傻豬,我朋友自己開公司都唔會去見人啦,有時公司都唔會返啦

引用:
原帖由 我係癲佬 於 2021-5-3 11:47 發表

我估唔到有人比我仲痴線…

公司呢排請緊幾個位,都有人上嚟見下工。呢位主角一開始上嚟公司好有禮貌,唔該前唔該後,請問前請問後,都覺得佢係一個正常人,但係真正出事就係見完佢之後。

一個星期之後,佢開始打嚟公司問有冇消息,同事都係答佢行嘢「仲有求職者未見,未有咁快」之類…但係佢之後日日打電話嚟,好直接咁問「見完工未?」「係唔係請我?」「肯請我未?」「幾時可以返工?」

原本佢個CV都唔差 ...
he/she must be crazy.
how can a person foolish like this ?!

E R I K
S O O
DESIGN
引用:
原帖由 宅男有野講 於 2021-5-3 11:57 AM 發表

香討都成日有人出帖問

可能你講嗰個就係香討人
香討垃圾話自己月入十萬添...
實情兩萬都無...
大把失業撚

乜無講會有幾耐會通知咩

引用:
原帖由 Eric_So_2730333 於 2021-5-3 12:53 PM 發表

he/she must be crazy.
how can a person foolish like this ?!
可能對方現失業,無工返,又要錢開飯。
每日Send完CV,等人call見工,或者問下見左的有無消息,揾下有無兼職之外,
還有什麼可以有建設性東西可以做?

引用:
原帖由 雨中灰達人 於 2021-5-3 12:58 PM 發表

乜無講會有幾耐會通知咩
一般對方唔問,HR都唔會講?
其實都好難預,點知會唔會過三五七日又有新人見工

引用:
原帖由 Lateefah 於 2021-5-3 01:15 PM 發表

一般對方唔問,HR都唔會講?
其實都好難預,點知會唔會過三五七日又有新人見工
人地可能等錢使,好難怪人地追問

儍人發現

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]