• 瀏覽: 5,542
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
呢兩場(國王,速龍)要贏反而輸,拓荒者強勢追上

睇離第7機會大...

關鍵比賽:湖人對拓荒者(5/8)

熱賣及精選
引用:
原帖由 樓下懷舊的隊長 於 2021-5-3 12:39 PM 發表

睇離第7機會大...

簽左鼓佬,諗住加強到內線,不過依家失分仲西利過以前

今日LBJ更加舊病復發,腳踝不適提早離場。

今年湖人凍過水了

Lowry (60%)+siagam (58%)今日上身....

20 中12 + 26中15

引用:
原帖由 樓下懷舊的隊長 於 2021-5-3 12:58 PM 發表

Lowry (60%)+siagam (58%)今日上身....

相反,AD16投5中,你話點贏?

每一次AD投籃,都心驚驚,打跌太多,神仙難救

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-5-3 12:53 PM 發表

簽左鼓佬,諗住加強到內線,不過依家失分仲西利過以前

今日LBJ更加舊病復發,腳踝不適提早離場。

今年湖人凍過水了
LBJ同AD唔喺度既時候的確需要加強內線,但他們回歸後又變成三個大舊佬(lbj,ad,鼓佬)一齊出令到防守靈活性不足。

引用:
原帖由 樓下懷舊的隊長 於 2021-5-3 12:39 PM 發表

睇離第7機會大...

LBJ 復出兩場對帝王, 速龍, 兩隊都係第10名以外嘅球隊, 輸咗冇籍口

淨返8場常規賽, 當佢僥倖攞第6, 第一round 應該對金塊或快艇. 喺冇咗主場之下, 好大機會一輪遊

若然第7或以後, 潛在對手喺灰熊, 勇士同馬刺. 一場過生死戰, 對邊隊都冇必勝把握, 分分鍾輸兩場出局

今年隊湖人比舊年嗰隊爭太多了

附件

Screenshot_20210503-130031.jpg(113.68 KB)

2021-5-3 01:11 PM

絕境靠詹皇

引用:
原帖由 樓下懷舊的隊長 於 2021-5-3 12:58 PM 發表

當然佢地今場命中高,但另方面湖人外線防守爛也是重要原因。如果要占士,AD或鼓佬那些大舊佬撲出去阻止人遠射,射波嗰個可以當你無到,命中率就會高

引用:
原帖由 muiying 於 2021-5-3 01:15 PM 發表

當然佢地今場命中高,但另方面湖人外線防守爛也是重要原因。如果要占士,AD或鼓佬那些大舊佬撲出去阻止人遠射,射波嗰個可以當你無到,命中率就會高
冇左鐵林,防外線唔掂

引用:
原帖由 ^guts^ 於 2021-5-3 01:11 PM 發表

LBJ 復出兩場對帝王, 速龍, 兩隊都係第10名以外嘅球隊, 輸咗冇籍口

淨返8場常規賽, 當佢僥倖攞第6, 第一round 應該對金塊或快艇. 喺冇咗主場之下, 好大機會一輪遊

若然第7或以後, 潛在對手喺灰熊, 勇士同馬刺. 一場過生死戰, 對邊隊都冇必勝把握, 分分鍾輸兩場出局

今年隊湖人比舊年嗰隊爭太多了
太多傷累事,新緩完全無磨合期,AD同LBJ同時大傷

AD到依家都仲未恢復5成功力,今日16中5

引用:
原帖由 ccl80 於 2021-5-3 01:17 PM 發表

冇左鐵林,防外線唔掂
但人們一直唔願意承認鐵林既作用,如果我揸莊湖人既最重要五個球員係占士,AD,KCP,鐵林,caruso。任何其他人也只是配角,只起輔助作用

成隊唔係呢個傷就備疫。。

shronder 已第2次備疫。。

如果湖,拓,獨3隊戰績一樣,點排5,6,7?

違規內容
進一步我地可以分析到,現今nba究竟係外線防守定內線防守重要?

我唔敢講而家nba內線防守重唔重要,但我敢講而家既nba外線防守係好L好L重要。點解?因為而家既人遠射能力強!以前nba你可以只需要重點留意住對方一兩個遠射射手就得,但而家對家有遠射能力既人可能係幾個!你外線防守一崩潰,便只能祈求「別人的憐憫」,祈禱人地自己射唔准。可惜的是人家知道你守唔到外線,知道食硬你,心理壓力細了便往往會「準上加準」,越祈禱唔好發生就越發生!

現在嚟講湖人需要在外線止血。占士AD已回歸,內線已夠人了,鼓佬可以坐坐先(視乎臨場需要後備出場)。但鐵林走後也不知派誰出來,caruso是要用的了

爭做黑8

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]