• 瀏覽: 3,814
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1
朋友生日,約埋幾個朋友,簡簡單單在家食餐便飯。所有食物都是朋友喜歡,朋友吃得開心,我整得開心🤗

桂花熏蛋,蛋香濃郁,溏心香滑,淡淡桂花飄香

清蒸鮑魚,沒有任何陳皮蔥花,只以熟油醬油來提鮮

明蝦多士,蝦肉爽甜,麵包酥脆可口,是朋友至愛

粟米魚肚羹,新鮮粟米清甜,魚肚爽滑,加少胡椒粉已經好好味

金銀蒜花蝦蒸陳川粉,先燒熱油再淋在生蒜做成半生熟效果,再把炸蒜混和鋪在蝦上才去蒸,陳川粉吸盡蝦汁鮮味

蝦乾豉油王炒麵,朋友喜歡食,特別指明要多銀芽。朋友要求到,就落足4兩銀芽,再加些少蝦乾同炒更添惹味

鮮雜果拿破崙,奇異果味道苦苦澀澀,非常失望🤦🏻‍♀️

一班朋友少不免含酒精提子汁🍇

忙係廚房,飯後用神器偷少少酒解喝

最後加杯威士忌作結尾

多謝欣賞

我就站在布拉格黃昏的廣場 在許願池投下了希望
那群白鴿背對著夕陽 那畫面太美我不敢看

熱賣及精選
你應該整埋蛋糕就十全十美
祝你朋友生日快樂🎂身體健康💪🏻

引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-5-3 08:15 PM 發表

朋友生日,約埋幾個朋友,簡簡單單在家食餐便飯。所有食物都是朋友喜歡,朋友吃得開心,我整得開心🤗

多謝欣賞
你好叻吖

引用:
原帖由 幸運如意☆ 於 2021-5-3 08:15 PM 發表

清蒸鮑魚,沒有任何陳皮蔥花,只以熟油醬油來提鮮

明蝦多士,蝦肉爽甜,麵包酥脆可口,是朋友至愛

粟米魚肚羹,新鮮粟米清甜,魚肚爽滑,加少胡椒粉已經好好味

金銀蒜花蝦蒸陳川粉,先燒 ...
生日happy!有口福了!

引用:
原帖由 Monster毛毛 於 2021-5-3 08:20 PM 發表

你應該整埋蛋糕就十全十美
祝你朋友生日快樂🎂身體健康💪🏻
我代朋友多謝你
蛋糕我無本事整,所以交俾酒店餅廚,扣我十分

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-5-3 08:21 PM 發表

你好叻吖
無辦法,依家搵食好艱難,頂硬上

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-5-3 08:22 PM 發表

生日happy!有口福了!
代朋友多謝十六哥

樣樣佳品

豐盛的一餐

去未知之地 試未知之味 - bonbon2468
生日快樂

引用:
原帖由 daviddlgh 於 2021-5-3 08:26 PM 發表

樣樣佳品
最緊要朋友開心

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2021-5-3 08:26 PM 發表

豐盛的一餐
多謝邦主,朋友看到你個叉燒貼,話要買來食😄

引用:
原帖由 kirstyu2 於 2021-5-3 08:28 PM 發表

生日快樂
多謝師兄

自己整好靚好好味呀

蛋果然好流有此良朋出力出心,佢已有一快樂生日啦,我錦上添花祝願主角身體健康。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]