• 瀏覽: 4,391
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1

熱賣及精選
你心。做乜先?

steven
物管, 請大廈維修師傅

俾幾多錢請人先?

引用:
原帖由 bobby503 於 2021-5-4 04:45 PM 發表

俾幾多錢請人先?
打電話黎問價既人都冇

洗唔洗牌先?
你係邊到落廣告呀?如果去jobsdb 接觸唔到你要嘅人架播

物管維修最多比萬五,六蚊

一定要有A牌啦

引用:
原帖由 重置者 於 2021-5-4 06:32 PM 發表

洗唔洗牌先?
你係邊到落廣告呀?如果去jobsdb 接觸唔到你要嘅人架播
方向 同 HEADLINE, 呢D我地HR當然諗過

引用:
原帖由 中年人仕去進修 於 2021-5-4 06:42 PM 發表

物管維修最多比萬五,六蚊

一定要有A牌啦
我見李+X紅磡隻假船請人都22K啦, 15-16K邊可能請到人呀

你講呢個?技工22k?

紅磡海X廣場

誠 聘

工程主管 / 助理工程主管 / 高級技工 / 技工

初中或以上程度
具三年或以上商業大廈維修保養工作經驗(工程主管 / 助理工程主管須具五年或以上相關工作經驗,其中兩年為主管級職位)
須持有效建造業平安咭及註冊電工"A"牌
持有吊船操作證書或密閉空間核准工人證書者優先考慮
負責大廈之電器、水喉、木器、油漆及泥水等保養及維修工作
操流利廣東話及懂簡單中文書寫
每週工作6天(長短週)
每天工作9.5小時,需輪班 (星期一至五: 08:30 – 18:00 或 09:30 – 19:00, 星期六或日: 09:00 - 18:30)
經驗較淺者可考慮為助理工程主管 / 高級技工 / 技工
本公司提供優厚薪酬及完善福利,包括有薪年假12天、酌情花紅、醫療計劃及晉升機會等。有意者請致電2627 8275與黃小姐聯絡或將個人履歷電郵至 [email redacted, apply via Company website]。

引用:
原帖由 中年人仕去進修 於 2021-5-4 07:21 PM 發表

你講呢個?技工22k?

紅磡海X廣場

誠 聘

工程主管 / 助理工程主管 / 高級技工 / 技工

初中或以上程度
具三年或以上商業大廈維修保養工作經驗(工程主管 / 助理工程主管須具五年或以上相關工作經驗,其中兩年為主管級職位)
須持有效建造業平安咭及註冊電工"A"牌
持有吊船操作證書或密閉空間核准工人證書者優先考慮
負責大廈之電器、水喉、木器、油漆及泥 ...
係掛,唔記得左,我都只係咁易望下

我都係請技工,但冇人打過電話黎

我公司都係請唔到人

我地公司之前請人做電器學徒,
$14000一個月,
都係無人打電話過黎..........
可能係辛苦工,冇人想做........

無計啦,而家每年中六畢業得嗰五萬條友,行行都話退休潮,排隊都未輪到我哋工程。一個二個騎牛揾馬無心做,唉。。。

引用:
原帖由 重置者 於 2021-5-5 06:34 PM 發表

無計啦,而家每年中六畢業得嗰五萬條友,行行都話退休潮,排隊都未輪到我哋工程。一個二個騎牛揾馬無心做,唉。。。
咁咪好law, 呢行末落無謂累人子弟

膠人年年有,今年特別多,若要問香討,其中一個我。

Uploaded with ImageShack.us
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]