• 瀏覽: 11,176
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
我剛剛考咗牌,$又唔多,有咩途徑買平車(2萬左右)又唔洗整的,發覺好難踏出第一步,驚左整右整💥,2萬變6萬💣💣🤦🏿‍♂️

......有咩好提議?

精選汽車
除非唔行、無唔使保養維修既車

引用:
原帖由 subming 於 2021-5-3 10:27 PM 發表

歌路那

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-5-3 10:10 PM 發表

我剛剛考咗牌,$又唔多,有咩途徑買平車(2萬左右)又唔洗整的,發覺好難踏出第一步,驚左整右整💥,2萬變6萬💣💣🤦🏿‍♂️

Corolla 121拉,萬五買,五千保養!得左!

引用:
原帖由 sunny2020 於 3/5/2021 22:46 發表

歌路那
啤令、杯士、軚呎、橫濕、波裝、避震機、機油、波箱油、煞車油、煞車皮、手煞皮、皮帶、起動機、發電機、油封、火咀、點火線圈、空氣濾網、波箱油隔,機油隔,電池、燈泡、水撥膠、正時鍊、傳感器、散熱扇、冷氣泵、水箱、冷氣散熱網、油泵、水泵、噴油咀,全部屬損耗野、唔去做保養維修唔等如唔使保養維修

又要馬兒好, 又要馬兒不吃草

車實會維修保養既,睇下咩車先知零件價錢
雙田都OK既

單車

引用:
原帖由 mlf707a 於 2021-5-3 10:10 PM 發表

迷底

平治

你咪當學費囉

我新車六月到 我有架2007本田stream七人車 自已揸開 無嘢壞(呢d車無咩嘢整) 1.1~1.3一公里 賣2萬8 有興趣可以搵我傾吓

命運非天定 成敗志在人
引用:

兩萬蚊你有冇計保險,牌費?夠25歲未?兩萬蚊車估計都好舊除時到期年檢,未夠25歲P牌1500cc三保有機會6-8,9仟,買車前記得問咗保險先。買車撞手神,買得好好舊嘅車都未必要大維修。
1500cc建議買 jazz港版,fit日版。

引用:
原帖由 subming 於 2021-5-3 22:27 發表

Nissan leaf純電得唔得?

慳好多油車維修

2021東京奧運年 歐亞大升年
抵制99妖視反中宣淫 殘民自肥
支持TVB愛國愛港起跑線!
抵制特屍拉虛幣!
支持豐田氫氣動力迎奧運!
得兩萬,新牌,保險牌費都好蚊水,租車位,維修入油,講真,無五皮係手都唔好想

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:

對車唔認識
如果有朋友識就叫佢幫你一齊去睇下
有經驗的司機揸一轉大概知車如何
保養好講個人的
有人壞左才去整
有人比車房掙
兩萬蚊一架車不能要求太高
講運氣買到什麼車

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]