• 瀏覽: 1,435
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
今年有力問鼎MVP
只有joker embiid cp3

正路應該係joker. 攻守兼備 組織策應一手包辦 一個球隊既大腦同靈魂 自梅利傷後9勝1負 好似同金塊無傷害咁😅

但我私心支持CP3. 我覺得每一個位置做到極致都可以成為MVP
CP3恰恰將控衛做到極致。為球隊帶來左好多勝利 種種原因 可以質疑 但就係聯盟第一
控衛不是進攻手 不會有華麗既數據 往往都會被人忽略

正如獨行俠主教練講。控衛係唔可以睇數據架 要睇帶來幾多勝利
CP3應該係近代最有影響既純控衛 當佢退役 純控衛可能唔存在啦

基於種種我都支持CP3係MVP

熱賣及精選
Curry 喇
個人表現贏哂

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-5-4 09:46 AM 發表

Curry 喇
個人表現贏哂
比CP3更難攞 球隊成績太差啦

除非打出超MVP級既表現

35+5。50%投籃命中。但無可能

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-5-4 09:56 AM 發表

比CP3更難攞 球隊成績太差啦

除非打出超MVP級既表現

35+5。50%投籃命中。但無可能
Curry 都唔叫MVP級表現?
直頭賽季係史上最強喇

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-5-4 12:00 PM 發表

Curry 都唔叫MVP級表現?
直頭賽季係史上最強喇
假如curry既數據建立係聯盟前五球隊 絕對係MVP. 但宜家仲掙扎係季後賽邊緣

再靚既數據 不帶來勝利就沒有意義

curry要超出勝利既範疇就要更強勁既數據

平均35分 5助攻 1.5搶。50%命中率 打出非人數據 就可以掩蓋勝利因素

應該係joker或cp3

唔係Jokic我切
但CP3值得入top 3

引用:
原帖由 水留情 於 2021-5-4 11:03 PM 發表

唔係Jokic我切
但CP3值得入top 3
x2

一齊切

當年差cp3一個Smvp,吾好念住吾還

得分最高庫里,但系球隊戰績差  應該系恩比德?

支持CP3,帶隊能力太強

睇睇今年嘅菲尼克斯就知CP3嘅犀利了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]