• 瀏覽: 4,995
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1

第一週第三週跌幅百分比
聲夢傳奇1917.29.473684211
日日媽媽聲17.414.118.96551724
開心大綜藝23.71919.83122363
勁歌金曲13.812.211.5942029

注意
第2週冇勁歌金曲, 所以直接第1週/第3週比.
勁歌金曲
第一週 - 群星齊撐新版《勁歌金曲》超過二十個歌手包括一線, 張敬軒、Gin Lee 李幸倪、衛蘭、JW 王灝兒、胡鴻鈞出席.
第三週 - HANA菊梓喬、吳若希合唱對方金曲, 只有Hana、Jinny力撐.

聲夢傳奇理應越鬥越激烈, 但都系下跌.

熱賣及精選
第2週去咗邊?

引用:
原帖由 bily33644 於 2021-5-4 02:35 AM 發表

第2週去咗邊?

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-5-4 02:37 AM 發表

其他呢?

連聲夢傳奇一日仲有曱甴深尾都唔會有好收視。香港小姐點解有高收視就係因為冇深尾,TVB仲未明白?你開心大綜藝又有隻曱甴,咁咪直頭星期六、日都唔睇TVB囉,你以為只係兩個節目?前後兩個節目都連累埋㗎,曾志偉你覺得值咩?

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-5-4 02:52 AM 發表

連聲夢傳奇一日仲有曱甴深尾都唔會有好收視。香港小姐點解有高收視就係因為冇深尾,TVB仲未明白?你開心大綜藝又有隻曱甴,咁咪直頭星期六、日都唔睇TVB囉,你以為只係兩個節目?前後兩個節目都連累埋㗎,曾志偉你覺得值咩?
深尾一人害全公司.
唔好話佢系曱甴, 佢D主持風格我最憎.

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-5-4 02:57 AM 發表

深尾一人害全公司.
唔好話佢系曱甴, 佢D主持風格我最憎.
佢基本上同林曉峰係同一類,以為自己好風趣,實情鏡頭前後都好乞人憎!

睇維基,聲夢第1週 18.2
                       第2週 16.9 
                       第3週 17.2

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-5-4 03:00 AM 發表

佢基本上同林曉峰係同一類,以為自己好風趣,實情鏡頭前後都好乞人憎!
深尾呢D, 真系咁多人死唔見佢死.

聲夢傳奇收視算平穩地上升啦,第三週比第二週仲升咗少少

睇埋第四個星期即一個月, 都可初步斷定曾生變法是否成功.
呢四個星期Hana只參與一次勁歌, 合唱左兩首舊歌.

聲夢同勁歌其實幾好睇,可能唔啱C9口味啦,反而開心大綜藝就真係唔得,做左咁多集都仲未搵到方向

衛蘭只能算前一線歌手,現在已不是一線。
巔峰已過。而且出道頭幾年已是巔峰。
歌唱生涯代表作幾乎都集中在頭幾年 A-music 年代。
當年2005年新人獎,力壓亞軍王苑之及季軍謝安琪。

涼瓜排骨+小谷=完美配搭
引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-5-4 08:31 AM 發表

衛蘭只能算前一姐
巔峰已過。而且出道頭幾年已是巔峰。
2005年新人獎,力壓亞軍王苑之及季軍謝安琪
衛蘭近10年都冇乜佳作.

一如所料, 兩周後見真章

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]