• 瀏覽: 16,196
  • 回覆: 146
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 jasonskw2060 於 2021-5-4 06:52 PM 發表

6月7號出全份糧10500,當然要扣mpf
人工加傷殘津貼總收入。。。大約12000

家用3000
貸款還k cash 1480
貸款還ua 1060
安泰NMN抗衰老藥  1500
供電話 740
煙 1800
車費200
自願mpf 1000

有剩大約千零蚊。
竟然有盈餘,唔係赤字,哈哈,我死好命呀真係。嘿嘿 ...
JASON, 想介紹個女仔你識

星光下的小豬.. 現實是一個用情極深既真男人 Real Man
熱賣及精選
月光族

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-5-4 11:04 AM 發表

剩係討論 車費 三餐 同埋 娛樂購物

返工放工出街車費我大約一個月用$700

三餐我有時返工帶飯一日 減一餐可能平均至少用$100

娛樂購物同朋友食下大餐 $3000

正常咁計 我每月平均用$7000左右

如果窮起上黎 娛樂購物減到$1000 返工帶飯痴屋企餐 一個月可能可以只用$3000
平均月花37000元

每月:
月入3萬,MDF$1500
實出$28500

供樓$13000
管理費$1200

儲錢基金$3000
塔車$800
食飯$3000   (我預大D喇 唔係節日, 一個月30日返22日工計  $50蚊一餐, 有時夜晚食餐200~300蚊一餐呢D都合理掛)
電話費$200
上網費$138

未計水電 得返6000左右 ,讀下野娛樂 等等隨時都可無左....

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-5-4 12:08 PM 發表

除咗返工放工無得閒基本上無咩消費 lol
4百幾車費一個月, 肺炎+慳錢帶五日飯, 星期六日食屋企, 多數唔點搭車/一日10蚊以內車費, 最多一個月一兩杯兜巴星, 課金係一年一次過3000左右
所以每月500娛樂都應該計多咗, 另一大開支就係返工車費4百幾了 lol
我車費1000
也該是最大開支
其他我也不知不覺自己消費多少
😂 支出最多是旅行,現沒旅行=沒怎麼消費

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-5-4 01:48 PM 發表

租車位/維修保養唔使錢?
唔計,自我安慰下

涼生請show off
@涼鎮鷹

引用:
原帖由 金力威 於 2021-5-4 11:27 AM 發表

兩皮玩企街
吾信

150蚊一日

家庭開支很大, 一個月最小5,6萬

新界返港島,車費1個月$300
返工帶飯$0 (有比家用)
手機$116
寬頻$138
保健中成藥$250
護膚品~$300
1年去salon兩次,每次洗剪吹+染+電$1750

引用:
原帖由 Sheepgirl1234 於 2021-5-4 09:24 PM 發表

我車費1000
也該是最大開支
其他我也不知不覺自己消費多少
😂 支出最多是旅行,現沒旅行=沒怎麼消費
就算無疫情同試過一排5日出街lunch, 我都無旅行而且一餐通常50樓下, 多數40樓下, 一星期一餐晚餐出街食大部份都100樓下, 其他消費基本上一樣

你當嗰時使多咗一千一個月囉, 不過都係平過好多人唔少, 包括同我差唔多人工啲potato

接近10萬

引用:
原帖由 2Ocean 於 2021-5-4 12:55 PM 發表

等我計下
揸車(公司有車位)
早歺:30
Coffee 約35
午歺:自己帶飯
每日$80唔駛
咁你屋企有冇車位 油費呢 保險 牌費 牛肉 維修呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]