• 瀏覽: 29,031
  • 回覆: 207
  • 追帖: 11
剩係討論 車費 三餐 同埋 娛樂購物

返工放工出街車費我大約一個月用$700

三餐我有時返工帶飯一日 減一餐可能平均至少用$100

娛樂購物同朋友食下大餐 $3000

正常咁計 我每月平均用$7000左右

如果窮起上黎 娛樂購物減到$1000 返工帶飯痴屋企餐 一個月可能可以只用$3000

熱賣及精選
車及其他費用 10000
煙一日一包 1800
早午晚三餐 4800
娛樂 0

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-5-4 11:04 AM 發表

如果窮起上黎 娛樂購物減到$1000 返工帶飯痴屋企餐 一個月可能可以只用$3000
三餐百三四 車費百二 煙一千

兩皮玩企街

車費600$
煙1800$
食飯3000$
波馬10000$
15000$🥺

5000日用 5000家用 5000卡數
仲剩150
00到

除咗返工放工無得閒基本上無咩消費 lol
4百幾車費一個月, 肺炎+慳錢帶五日飯, 星期六日食屋企, 多數唔點搭車/一日10蚊以內車費, 最多一個月一兩杯兜巴星, 課金係一年一次過3000左右
所以每月500娛樂都應該計多咗, 另一大開支就係返工車費4百幾了 lol

車費400
三餐4500
娛樂2000

做甚麼調查呢?

等我計下
揸車(公司有車位)
早歺:30
Coffee 約35
午歺:自己帶飯
每日$80唔駛

引用:
原帖由 黎明放假一天 於 2021-5-4 11:04 AM 發表

家用5000
食午餐及搭車2000
保險3000
雜費2000
住公屋每月存2萬5

減肥餐。番工放工行路,午餐食飯7-11飯糰或三文字14.5加5-10$野飲或奶,25×25=625$一個月。但雜費保健品洗得多,唔講幾多錢。

平均一個月洗2000左右,自己洗,家用6000

引用:

你計呢啲數無用㗎!有咩意思先?

我月入得三萬幾,租兩房單位住緊,又養車🚗又養狗🐶

個個月仲有一萬儲…你計得掂嗎?

引用:

2 萬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]