• 瀏覽: 634
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
「患」字問對方心中是否仍有我。
「式」字問我們仍有機會成為一對嗎?

🙏🙏

熱賣及精選
這人只會傷你心,放下吧

「沉迷赌博,等於倒錢落海,呢個講法唔岩既。」
「沉迷賭博,等於全家跳海至岩」
別浪費心力,對方討厭你

引用:
原帖由 1416 於 2021-5-4 11:29 AM 發表

「患」字問對方心中是否仍有我。
「式」字問我們仍有機會成為一對嗎?

🙏🙏
"患"字,"忠"字多咗一"口"(多咗一個人),"心"上又一次過篤穿兩個口(兩個人)....對方心中有妳,不過係唔止有妳姐.....既然對方心中都多咗個人,已經no room for loyalty,如果妳唔介意對方一腳踏兩船的話,對方實求之不得.....
"式"字,"試"字無言,問可否成為一對?怕且都唔駛試嘞,因為都無對話空間了(no room for dialogue)....

引用:
原帖由 淳雅 於 2021-5-4 06:17 PM 發表

這人只會傷你心,放下吧
謝謝!

引用:
原帖由 基利 於 2021-5-4 07:08 PM 發表

別浪費心力,對方討厭你
謝謝!
我已默默付出太多,對方甚麼原因討厭我?太寃枉啦!雖然無緣,但想得個明白。

引用:
原帖由 荒漠甘泉 於 2021-5-4 08:58 PM 發表

"患"字,"忠"字多咗一"口"(多咗一個人),"心"上又一次過篤穿兩個口(兩個人)....對方心中有妳,不過係唔止有妳姐.....既然對方心中都多咗個人,已經no room for loyalty,如果妳唔介意對方一腳踏兩船的話,對方實求之不得.....
"式"字,"試"字無言,問可否成為一對?怕且都唔駛試嘞,因為都無對話空間了(no room for dialogue).... ...
謝謝!
測出的結果估計與實況符合,無奈!

「纖」字問對方是否對我有誤解?
「鵲」字問與對方會在甚麼機緣下再見?對方有何感受?
🙏🙏

引用:
原帖由 1416 於 2021-5-5 01:49 AM 發表

謝謝!
測出的結果估計與實況符合,無奈!

「纖」字問對方是否對我有誤解?
「鵲」字問與對方會在甚麼機緣下再見?對方有何感受?
🙏🙏
"纖"字,有"𢇁"丶有"二個人"丶有"非'丶有"弋".......妳問對方是否對妳有誤解嘛?.....咁既然當中有糾纏不清丶閒雜人多丶是非批評丶抵譭中傷之類.......答曰:誤會都在所難免,有理説不清.....
"鵲"字,妳問得都幾刁鑚喎.....
大抵斷妳地會因為一齊出席某個"喜慶場合"而再次碰頭.....
至於對方感受嘛..."鵲"字 - "惜"字無心丶"鸞"字不成...既然當初冇心珍惜丶鸞姻不成.....斷對方感受,僅四無:無緣丶無份丶無奈.....仲有....當愛情已經滄田桑海,亦再"無勇氣"去愛........

引用:
原帖由 荒漠甘泉 於 2021-5-5 10:59 AM 發表

"纖"字,有"𢇁"丶有"二個人"丶有"非'丶有"弋".......妳問對方是否對妳有誤解嘛?.....咁既然當中有糾纏不清丶閒雜人多丶是非批評丶抵譭中傷之類.......答曰:咁多少都有D misunderstanding 㗎嘞
"鵲"字,妳問得都幾刁鑚喎.....
大抵斷妳地會因為一齊出席某個"喜慶場合"而再次碰頭.....
至於對方感受嘛..."鵲"字 - "惜"字無心丶"鸞"字不成 ...
多謝大師詳細解答!🙏
若被人中傷,真係死得寃枉!
「冇心珍惜,鸞姻不成」,冇心係指對方?
謝謝!

引用:
原帖由 1416 於 2021-5-5 11:19 AM 發表

多謝大師詳細解答!🙏
若被人中傷,真係死得寃枉!
「冇心珍惜,鸞姻不成」,冇心係指對方?
謝謝!
大抵講得妳是非嘅,少不免就會講妳壞話喇....不過有句old saying話: "月亮不會因為有犬吠就不亮的";把口喺人地度,妳無法子控制人地講乜嘢,只有做好妳自己.....加油喇!
鵲字妳唔係問對方感受咩?咁測字自然係測對方感受,係斷對方覺得"(之前)沒有珍惜,(所以)未能開花結果,感到無奈".....不過我估妳或者都有同感未定....

引用:
原帖由 荒漠甘泉 於 2021-5-5 10:11 PM 發表

大抵講得妳是非嘅,少不免就會講妳壞話喇....不過有句old saying話: "月亮不會因為有犬吠就不亮的";把口喺人地度,妳無法子控制人地講乜嘢,只有做好妳自己.....加油喇!
鵲字妳唔係問對方感受咩?咁測字自然係測對方感受,係斷對方覺得"(之前)沒有珍惜,(所以)未能開花結果,感到無奈".....不過我估妳或者都有同感未定....
謝謝大師細心解答!🙏
無奈!
小人中傷,害人不淺!
我花嘅心力、精神、時間……難以計算!我珍惜,但不知對方想法,未能同步,奈何!
對方無勇氣,誤己誤人!
又或者對方不太在乎啦!只是我自己唱獨腳戲,明月照溝渠!多情自古……

引用:
原帖由 荒漠甘泉 於 2021-5-5 10:11 PM 發表

縱然無緣,我都唔想含寃不白,要還我名聲。最後用「然」字問,對方最終會知道誤會我嗎?
麻煩大師,再三感謝!🙏🙏🙏

引用:
原帖由 1416 於 2021-5-6 01:08 AM 發表

縱然無緣,我都唔想含寃不白,要還我名聲。最後用「然」字問,對方最終會知道誤會我嗎?
麻煩大師,再三感謝!🙏🙏🙏
啊,又會咁翹嘅..."然"字左上"月"字,右上"犬"字,咪就係之前提過嘅"犬吠明月"?......明月雖然唔怕犬吠,不過,可惜下面多咗把"火"....小人繼續撥火,短期誤會都唔會冰釋,長遠就一句old saying - "時間証明一切".......至於對方最終是否知道誤會妳其實並唔重要....因為對方繼續誤會妳嘅固然無用,even知道怪錯妳,只會更加無勇氣面對妳......

引用:
原帖由 荒漠甘泉 於 2021-5-6 09:13 PM 發表

啊,又會咁翹嘅..."然"字左上"月"字,右上"犬"字,咪就係之前提過嘅"犬吠明月"?......明月雖然唔怕犬吠,不過,可惜下面多咗把"火"....小人繼續撥火,短期誤會都唔會冰釋,長遠就一句old saying - "時間証明一切".......至於對方最終是否知道誤會妳其實並唔重要....因為對方繼續誤會妳嘅固然無用,even知道怪錯妳,只會更加無勇氣面對妳...... ...
麻煩大師解答,感謝!🙏🙏🙏
冥冥中並無巧合,果然出字都互有關聯。
重要呀!被寃枉好唔甘心。好心傷……
時間唔等人,只怕帶住遺憾走完一生。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]