• 瀏覽: 1,118
  • 回覆: 36
週一,巴塞球員在參加完上午的訓練後,都到美斯(Lionel Messi)家中聚會。西甲爭冠進入到關鍵時刻,巴塞下輪比賽對陣榜首馬體會,巴塞球員認為到了進行最後的「誓師大會」的時候了。

據悉,以往巴塞球員都選擇到餐館進行聚會,但這一次美斯決定讓大家到他家中去燒烤,同時進行誓師。巴塞球員攜帶家人到美斯家中燒烤,現場還傳出了「冠軍!冠軍!」的口號。

不過巴塞球員的舉動可能已違反西甲以及加泰羅尼亞的防疫規定。據西班牙《ABC報》報導,西甲官方將對此展開調查。

據該報報導,西甲和加泰羅尼亞大區都有規定,在疫情期間,未經批準不能舉行超過6人的聚會。雖然燒烤是在露天的環境下進行,而且球員們分桌就餐,仍然涉嫌違規。

西甲的一位管理者表示,巴塞球員聚餐的消息讓他們十分驚訝,西甲將對此展開紀律調查。

幾個星期前馬體會球員也曾聚會。但西甲高層表示,兩次的情況並不一樣,馬體會提前與西甲官方進行了溝通,而且製定了聚會的各個細節,且聚會滿足防疫的全部規定。而這次在美斯家中的聚餐,西甲官方是通過媒體才知道的。

加泰羅尼亞大區規定,未經批准的超過6人的聚會,是違法。

巴塞球會則表示,他們並沒有違規。球員們本身就在一起訓練、比賽、出行,已經形成一個內部團體,而球員和球員家人也形成相關的小團體。這些人平時就在一起,現在搞個露天燒烤就違規了?

全隊犯晒法,拉晒佢啦

變種病毒咁勁都搞事

阿蘇係烏拉圭國家隊又係成隊BBQ,搞到好多隊友中招

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13025801/1/20210504

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
熱賣及精選
有錯就要認
罰都係應該的
唔好俾掩口費就得啦

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
如果爆疫都係抵死的 

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-5-4 12:07 PM 發表

週一,巴塞球員在參加完上午的訓練後,都到美斯(Lionel Messi)家中聚會。西甲爭冠進入到關鍵時刻,巴塞下輪比賽對陣榜首馬體會,巴塞球員認為到了進行最後的「誓師大會」的時候了。

據悉,以往巴塞球員都選擇到餐館進行聚會,但這一次美斯決定讓大家到他家中去燒烤,同時進行誓師。巴塞球員攜帶家人到美斯家中燒烤,現場還傳出了「冠軍!冠軍!」的口號。

不過巴塞球員的舉動可能已違反西甲以及加泰羅 ...
搞山頭。擺免主席!隻手遮天。有美斯向到巴塞一日都無運行

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-4 12:15 PM 發表

有錯就要認
罰都係應該的
唔好俾掩口費就得啦
認罪就啱喇
成隊終生監禁

梅西:
引用:
原帖由 孔慈 於 2021-5-4 12:20 PM 發表

搞山頭。擺免主席!隻手遮天。有美斯向到巴塞一日都無運行
團結隊友
提高士氣
呢d唔係隊長職責咩?
又變咗啦?

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-5-4 12:18 PM 發表

如果爆疫都係抵死的 
成隊都唔戴口罩

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-5-4 12:24 PM 發表

認罪就啱喇
成隊終生監禁
基斯坦奴
馬些路
都冇事
美斯應該都冇嘅

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-4 12:26 PM 發表

團結隊友
提高士氣
呢d唔係隊長職責咩?
又變咗啦?
成隊中晒招
唔慌唔團結隊友
淨低4場踢唔到全部當輸
今次隻鑊梅西揹硬

梅西:
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-4 12:26 PM 發表

基斯坦奴
馬些路
都冇事
美斯應該都冇嘅
無梅西呢次咁多人犯法

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-5-4 12:28 PM 發表

成隊中晒招
唔慌唔團結隊友
淨低4場踢唔到全部當輸
今次隻鑊梅西揹硬
咁咪益咗皇馬
唔好咩

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-5-4 12:29 PM 發表

無梅西呢次咁多人犯法
人多又係罰錢
人少又係罰錢

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-4 12:31 PM 發表

咁咪益咗皇馬
唔好咩
梅西身為隊友又係梅西屋企開P
應該幫全隊頂罪

梅西:
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-4 12:33 PM 發表

人多又係罰錢
人少又係罰錢
知梅西多錢
就罰沒收晒梅西所有資產

梅西:
引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-5-4 12:36 PM 發表

知梅西多錢
就罰沒收晒梅西所有資產
你咁愛幻想
滿足吓你都冇問題嘅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]