• 瀏覽: 2,818
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
好耐都冇去過呢度食拉麵了,嚟到竟然要排隊,唔係化。等咗半粒鐘,終於食到。我去日本未食過,所以已經覺得好好味,不過塊叉燒韌咗好多,巧柴,知道湯底夠味,因為返屋企狂灌水。

仍然放係口袋名單。

附件

IMG_20210430_201122.jpg(186.08 KB)

2021-5-4 06:44 PM

IMG_20210430_202818.jpg(590.82 KB)

IMG_20210430_204610.jpg(684.53 KB)

IMG_20210430_204835.jpg(225.26 KB)

104578.jpg(28.42 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 onion11 於 2021-5-4 06:44 PM 發表

好耐都冇去過呢度食拉麵了,嚟到竟然要排隊,唔係化。等咗半粒鐘,終於食到。我去日本未食過,所以已經覺得好好味,不過塊叉燒韌咗好多,巧柴,知道湯底夠味,因為返屋企狂灌水。

仍然放係口袋名單。
好似幾高級~
我自己就會嫌貴~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 top11 於 2021-5-4 07:03 PM 發表

好似幾高級~
我自己就會嫌貴~
我都覺得貴,其實拉麵點解要成舊水一碗,完全唔值,唔高級,係自閉位,食名氣居多。

引用:
原帖由 onion11 於 2021-5-4 07:06 PM 發表

我都覺得貴,其實拉麵點解要成舊水一碗,完全唔值,唔高級,係自閉位,食名氣居多。
都係~
係名氣, 特式, 正宗~
壽司店都係~
但間中食下都幾好既~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
好食😋

引用:
原帖由 onion11 於 2021-5-4 06:44 PM 發表

仍然放係口袋名單。
私隱度極高

引用:

仍然放係口袋名單。
塊叉燒一定韌啦,切錯紋
95蚊碗麵,一蘭,唔會去

喺香港反而未食過⋯

其實非常偶爾咁去食吓係 ok 嘅,但講性價比就一定唔會關佢事㗎啦………… 不過又講真,喺灣仔銅鑼灣有啲性價比係堅好嘅日式拉麵店咩 ?

香港人錢都好易賺

日本新宿店,難食到嘔,食咗唔夠半碗走人,香港店反而ok,其實一碗咁嘅拉麵差唔多成舊水,車仔麵平一半多嘢食好多

引用:
原帖由 海島夜結他 於 2021-5-4 10:09 PM 發表

其實非常偶爾咁去食吓係 ok 嘅,但講性價比就一定唔會關佢事㗎啦………… 不過又講真,喺灣仔銅鑼灣有啲性價比係堅好嘅日式拉麵店咩 ?
醫前幾鐘意食別天神,但開咗分店後差好多。

拉麵版麥記

去未知之地 試未知之味 - bonbon2468
引用:
原帖由 愛山 於 2021-5-4 08:46 PM 發表

塊叉燒一定韌啦,切錯紋
95蚊碗麵,一蘭,唔會去
哈日本仔,咁L樣切肉

日本啲拉麵正好多,呢間野啲湯勁咸,食得多驚腎病

不要美金,只愛黃金 !!
主題標籤 #叉燒 #拉麵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]