• 瀏覽: 1,208
  • 回覆: 14
啲蚊多到打完一隻又黎第二隻伏埋黎, 以為冇針到原來已經針左六粒
都係喺返屋苑內園個馬騮架做算, 之前俾啲家長影相擺上屋苑fbgroup好話我係成人唔應該用馬騮架所以去左公園, 以後話之你

熱賣及精選
引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-5-4 06:57 PM 發表

啲蚊多到打完一隻又黎第二隻伏埋黎, 以為冇針到原來已經針左六粒
都係喺返屋苑內園個馬騮架做算, 之前俾啲家長影相擺上屋苑fbgroup好話我係成人唔應該用馬騮架所以去左公園, 以後話之你
四至五月系蚊繁殖既季節,如果夜晚去公園做運動,一定要噴蚊怕水,同埋盡量唔好企定定,就算休息果陣都要不斷郁個身體,減少俾蚊針既機會 再唔系就俾少少錢去康文做尖啦

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-5-4 18:57 發表

個馬騮架好矮好細㗎?
點解大人唔用得?

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-5-5 05:49 PM 發表

個馬騮架好矮好細㗎?
點解大人唔用得?
可能有細路用緊。通常冇人用就做引體,有人用就等,等得耐就閃人。

呢個呢段係好多蚊架

做好防蚊措施囉

蚊怕水咪得囉... 無蚊埋身.. 
一係點蚊香.. 

蚊怕水幫到你

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-5-5 05:49 PM 發表

個馬騮架好矮好細㗎?
點解大人唔用得?
有兩條滑梯, 有個我舉高手至捉到既攀爬架, 個攀爬架有8條橫俾人捉住攀去另一邊咁... 唔矮唔細
個家長偷影左我背面返到屋企至上討論區話我霸住個架令到佢唔敢俾個一 兩歲既細佬意思意思咁捉下個攀爬架
但我每次做完都會行開好遠recover, 到再做時見到有細佬玩緊我亦唔會行過去住, 到準備做時有細佬又想玩我會讓佢地攀左先.
我X佢老味丫, 我即刻打去物管, 康文署, 管業處, 會所職員問係咪12歲以上唔玩得, 佢地異口同聲答唔係, 其實大家互相禮讓 我相信可以和諧共融囉

引用:
原帖由 ua35off 於 2021-5-6 12:30 AM 發表

蚊怕水幫到你
尋日買左隻莫釘我噴劑

引用:
原帖由 地平綫嘅盡頭 於 2021-5-5 06:21 PM 發表

可能有細路用緊。通常冇人用就做引體,有人用就等,等得耐就閃人。
個PK話我見有咁多細佬都要做引體, 但係呢... 我黎到個架時見唔到有人的, 點解要我未做完就要走?!

有時噴左蚊怕水都會咬到 只不過係多定小既分別

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-5-6 16:50 發表

有兩條滑梯, 有個我舉高手至捉到既攀爬架, 個攀爬架有8條橫俾人捉住攀去另一邊咁... 唔矮唔細
個家長偷影左我背面返到屋企至上討論區話我霸住個架令到佢唔敢俾個一 兩歲既細佬意思意思咁捉下個攀爬架
但我每次做完都會行開好遠recover, 到再做時見到有細佬玩緊我亦唔會行過去住, 到準備做時有細佬又想玩我會讓佢地攀左先.
我X佢老味丫, 我即刻打去物管, 康文署, 管業處, 會所職員問係 ...
而家啲家長好自我中心,
佢大駕光臨你就要肅靜迴避。

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-5-6 05:01 PM 發表

個PK話我見有咁多細佬都要做引體, 但係呢... 我黎到個架時見唔到有人的, 點解要我未做完就要走?!
無人用就無問題,條友小題大做。

引用:
原帖由 arbut0419 於 2021-5-6 04:50 PM 發表

我X佢老味丫, 我即刻打去物管, 康文署, 管業處, 會所職員問係 ...
香港太多怪獸家長師兄無需要動怒 玩街頭健身要用呢啲設施並無不妥

原帖由 billgate1973_b 於 2009-8-23 07:21 PM 發表
'low b guy'.
i graud. from hku.
how about y0u?  kowloon u?
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]