• 瀏覽: 241
  • 回覆: 8
以前無疫症,車同事朋友無所謂,但自從有疫症之後,除了自己及家人,都不車其他外人,試過一次車家人一朋友(老人家),之後全車內消毒,用足兩支消滅99.99%新冠病毒噴霧,一支都幾百蚊,唔想次次車完外人,自己事後搞一輪咁煩。所以拒絕好正常,但不懂理由的同事就話人自私,又話我揸架porsche就扮哂嘢睇唔起佢地,根本就不是咁,有啲咁嘅同事,真係三生有幸。

熱賣及精選
當你do 人 a favour耐左, 別人非旦不會感恩還視為理所當然. 所以一開始你應該拒絕車人, 然後偶一為之車人, 咁別人才會感謝.

打左疫苗未 未就去打啦 你就泥出門口倒垃圾都驚架啦

引用:
原帖由 陳芻狗 於 2021-5-4 07:20 PM 發表

當你do 人 a favour耐左, 別人非旦不會感恩還視為理所當然. 所以一開始你應該拒絕車人, 然後偶一為之車人, 咁別人才會感謝.
懂理由的人才懂人情世古

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-5-4 07:25 PM 發表

打左疫苗未 未就去打啦 你就泥出門口倒垃圾都驚架啦
打唔打也要小心,同驚唔驚無關。
車內空間細,唔好彩是旦一人有事,累全車人。

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:29 PM 發表

知5知咁同中六合彩頭獎一樣難

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:29 PM 發表

驚得過搭地鐵,上落班繁忙時間,膊頭對膊頭,迫到沙甸魚咁,車廂內南亞佬,賓妹,黑鬼,乜人都有你楂車都可以微微開𥦬有氣走,地鐵行車時密封無得走

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:03 PM 發表

以前無疫症,車同事朋友無所謂,但自從有疫症之後,除了自己及家人,都不車其他外人,試過一次車家人一朋友(老人家),之後全車內消毒,用足兩支消滅99.99%新冠病毒噴霧,一支都幾百蚊,唔想次次車完外人,自己事後搞一輪咁煩。所以拒絕好正常,但不懂理由的同事就話人自私,又話我揸架porsche就扮哂嘢睇唔起佢地,根本就不是咁,有啲咁嘅同事,真係三生有幸。
其實車啲人,污糟咗,又唔會幫你洗車!仲有啲同事,下下諗順路...
我試過車一個同事,之後就另一個就搭單上埋嚟,手持一支煙!我同佢講我部車唔想有煙味,佢就仆街,唔理...

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-5-4 07:03 PM 發表

有無疫情都唔需要車同事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]