• 瀏覽: 603
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
呢款好似好少人講,係咪冇乜人買?各位師兄有咩睇法?諗緊買咗第日用嚟trade錶會唔會好低價?請指點。🙏🏼

精選汽車
引用:
原帖由 魔鬼媽媽 於 2021-5-5 01:11 PM 發表

呢款好似好少人講,係咪冇乜人買?各位師兄有咩睇法?諗緊買咗第日用嚟trade錶會唔會好低價?請指點。🙏🏼
以小弟嘅見解,想買黎帶完再trade in又唔想跌錢都係去買R牌把啦。真係中意隻錶又點會未買就諗trade 錶

引用:
原帖由 無餐飽飯 於 2021-5-6 09:49 AM 發表

以小弟嘅見解,想買黎帶完再trade in又唔想跌錢都係去買R牌把啦。真係中意隻錶又點會未買就諗trade 錶
非常同意👍

引用:
原帖由 無餐飽飯 於 2021-5-6 09:49 AM 發表

坦白講,O仔可resell高價既款我相信樓主又買唔到。可以就咁買到既款就預咗日後trade出去要蝕。
就算比你買勞,除非係用正價買到,否則炒價買返黎都唔一定保證將來可以保到值,綠玻璃已經證明咗。

引用:

只因錢有限而鍾意嘅錶太多,先將trade in價呢項加入埋考慮因素啫,唔係個個人可以好似師兄咁有錢到鍾意就買唔使諗嘢嘅。買車買樓都會考慮埋resell value啦有幾奇?買完戴過唔鍾意咪又會trade走又有幾奇?有心答咪答冇心咪算,唔使吓吓話人要諗就係唔鍾意去買R啦咁嘅。大家幫吓手交流吓睇法資訊唔得嘅?我都已有其他R同隻O仔trilogy唔會賣,都可以睇吓買吓其他啩?

如果以上得罪各位師兄唔好意思,但睇咗呢版咁耐真係不吐不快。好多時見啲人真心問,但有啲師兄冇解答之餘就一句“dut”埋嚟話人呢樣嗰樣,其實點解要咁呢?人哋都係覺得你哋好似有經驗希望問吓意見啫?

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2021-5-6 11:21 AM 發表

坦白講,O仔可resell高價既款我相信樓主又買唔到。可以就咁買到既款就預咗日後trade出去要蝕。
就算比你買勞,除非係用正價買到,否則炒價買返黎都唔一定保證將來可以保到值,綠玻璃已經證明咗。
多謝師兄意見。我都預O仔會蝕,只係見globemaster冇乜資訊睇到蝕幾多所以先上嚟問吓大家師兄知唔知。正常價會買隻玩吓因為未買過呢款,但講真如果蝕得太勁我又未必買佢啦。

引用:
原帖由 魔鬼媽媽 於 2021-5-6 11:35 AM 發表

多謝師兄意見。我都預O仔會蝕,只係見globemaster冇乜資訊睇到蝕幾多所以先上嚟問吓大家師兄知唔知。正常價會買隻玩吓因為未買過呢款,但講真如果蝕得太勁我又未必買佢啦。
其實O仔都好睇你係邊到買,水又平同AD,AD又平過BT。入手價越平將來trade走咪輸少啲。

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2021-5-6 11:41 AM 發表

其實O仔都好睇你係邊到買,水又平同AD,AD又平過BT。入手價越平將來trade走咪輸少啲。
明白。我就係見水貨舖(有人買過可靠嘅)有半價好吸引,但Omega我只買過一隻唔多熟,所以唔知係抵定係伏😂。我見有review話globemaster條鋼帶好刮,所以十五十六。

引用:
原帖由 魔鬼媽媽 於 2021-5-6 11:49 AM 發表

明白。我就係見水貨舖(有人買過可靠嘅)有半價好吸引,但Omega我只買過一隻唔多熟,所以唔知係抵定係伏😂。我見有review話globemaster條鋼帶好刮,所以十五十六。
你咪去實店親手試吓先,覺得ok先去買。我明架,有時水貨比5折,叫人點捨得去AD買,BT就更加唔駛諗。

引用:
原帖由 ballhorsedog 於 2021-5-6 11:52 AM 發表

你咪去實店親手試吓先,覺得ok先去買。我明架,有時水貨比5折,叫人點捨得去AD買,BT就更加唔駛諗。
咪就係,個差價夠買多隻speedmaster😅

引用:
原帖由 魔鬼媽媽 於 2021-5-6 11:30 AM 發表

只因錢有限而鍾意嘅錶太多,先將trade in價呢項加入埋考慮因素啫,唔係個個人可以好似師兄咁有錢到鍾意就買唔使諗嘢嘅。買車買樓都會考慮埋resell value啦有幾奇?買完戴過唔鍾意咪又會trade走又有幾奇?有心答咪答冇心咪算,唔使吓吓話人要諗就係唔鍾意去買R啦咁嘅。大家幫吓手交流吓睇法資訊唔得嘅?我都已有其他R同隻O仔trilogy唔會賣,都可以睇吓買吓其他啩?

如果以上得罪各位師兄唔 ...
我係真心回答你,更加無話過有錢同無錢,但係提到2手價,R的確係硬淨過O。

引用:
原帖由 無餐飽飯 於 2021-5-6 12:02 PM 發表

我係真心回答你,更加無話過有錢同無錢,但係提到2手價,R的確係硬淨過O。
但我唔係問緊2手價R定O好啲吖嘛,我係問緊globemaster吖嘛師兄。講真R二手價硬淨誇張講句係人都知啦,好似個師兄話齋佢係另類貨幣嚟,拉埋嚟講根本多舊魚。
是但啦。總之大家客客氣氣,互相交流吓意見睇法行情咪好囉。

CHING, 如果想找二手價, 其實近近地可以參考日本網
不過, 正如其實CHING所講, 由於R二手活躍D, 所以O仔市場價係比較要"用心"先找到嫁.

(若ching需要日本網, 可pm我)

車就坐過當玩過, 錶就戴過當買左?? 咪玩拉.....

我都有睇過大路jackroad, twc嗰啲,都唔見有呢隻二手價。唔知師兄邊度睇?我pm你。👍🏼

呢隻錶之前都好多師兄出過post,你可以search 下佢地既comment. 如果唔係熱門或炒款,水貨既Omega就抵玩好多。如果你第時要放出去, 真係蝕都有個譜。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]