• 瀏覽: 1,711
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
某日食完某間既湯飯,上網搜索下原來有人推薦呢間位於深水埗既食鴨腿湯飯,見天氣熱,金舌頭話又到食湯飯既季節,所以就去試下喇!

$48蚊,唔太貴,但係今次比個豬肺湯既鋒芒蓋過咗。眾所週知油麻地恆達既豬肺湯出哂名好飲,但飲過呢間既豬肺湯你可能會有新既睇法。呢間佢用菜乾煲豬肺湯既,你可以飲到濃郁既菜乾嗰種甘甜既味道,天氣熱,大家記住飲多D湯水保持滋潤呀!

咁到個鴨腿湯飯喇,冇乜特別,足料,用芫茜,冬菇,冬瓜加鴨件去煲個鴨湯,有鴨既蘇味,有人會唔鍾意,但我勁 like鴨既蘇味,所以呢個鴨湯又係好飲既。

$48蚊飲個老火豬肺湯同埋個鴨湯已經值回票價。冇加一冇茶芥。

$48蚊鴨腿湯飯,足料,份量夠

今次覓食日記既靈魂

鴨腿湯有鴨蘇味,各人喜好不同

大大件鴨肉

有冬瓜

有冬菇

食店位於深水埗

多謝收睇!

熱賣及精選
鴨腿湯飯送豬肺湯都鍾意,但有鴨騷又頂唔順。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 7-5-2021 10:18 AM 發表

鴨腿湯飯送豬肺湯都鍾意,但有鴨騷又頂唔順。
你食唔食榴槤?

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-5-7 10:22 AM 發表

你食唔食榴槤?
蛋蛋,以前食,依家唔食,因為始終唔鍾意佢嘅口感,但聞會覺得香而非臭。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 7-5-2021 10:24 AM 發表

蛋蛋,以前食,依家唔食,因為始終唔鍾意佢嘅口感,但聞會覺得香而非臭。
咁鴨蘇味都唔係人人鍾意既

性價比高

正喎

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙
引用:
原帖由 含情脈脈的小妹 於 7-5-2021 10:44 AM 發表

性價比高
多謝捧場留言支持

豬肺湯!正

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-5-7 10:11 AM 發表

某日食完某間既湯飯,上網搜索下原來有人推薦呢間位於深水埗既食鴨腿湯飯,見天氣熱,金舌頭話又到食湯飯既季節,所以就去試下喇!

$48蚊,唔太貴,但係今次比個豬肺湯既鋒芒蓋過咗。眾所週知油麻地恆達既豬肺湯出哂名好飲,但飲過呢間既豬肺湯你可能會有新既睇法。呢間佢用菜乾煲豬肺湯既,你可以飲到濃郁既菜乾嗰種甘甜既味道,天氣熱,大家記住飲多D湯水保持滋潤呀!

咁到個鴨腿湯飯喇,冇乜特別,足料,用芫茜,冬菇 ...
又幾好介紹喎。😋

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受
不打擾,是我對你最後的温柔
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好
我只是一個愛情的信徒,等待有一天能贏回你的全部
引用:
原帖由 bobo_wong 於 7-5-2021 11:18 AM 發表

又幾好介紹喎。😋
我好鍾意飲豬肺湯

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-5-7 10:11 AM 發表

咁到個鴨腿湯飯喇,冇乜特別,足料,用芫茜,冬菇 ...

鴨腿湯係咪冇落陳皮所以會有啲蘇?

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 7-5-2021 11:22 AM 發表

鴨腿湯係咪冇落陳皮所以會有啲蘇?
有陳皮既,幾小塊,陳皮D味唔出

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 7-5-2021 11:22 AM 發表

去恆達飲湯啦

主題標籤 #深水埗
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]