• 瀏覽: 166,018
  • 回覆: 1,702
  • 追帖: 46
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
引用:
原帖由 股市一陽指 於 2021-5-8 05:31 PM 發表

我成日行去遠啲,前面嗰間野妹一個人打邊爐
以前野妹還可以,現在野妺越來越貴又唔係好乾凈,我之前多數幫襯上沙那間。

熱賣及精選
水圍已經係半個hk

引用:
原帖由 樓下真大樹 於 2021-5-8 05:12 PM 發表

樓主你錯了深圳生活唔係同香港無分別,係生活環境好過方便香港至真
哈哈哈、我個人覺得最好是每邊一半時間最好

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-5-8 04:03 PM 發表

如果唔係長住內地又點會有大陸手機號+銀行賬戶呢
不是長駐大陸, 有大陸手機同大陸銀行戶口, 而家好普通🤔

引用:
原帖由 qk4yy 於 2021-5-8 05:13 PM 發表

泰國榴槤貴唔貴?
應該不貴,美團可以直送到家,我不太好這個不很清楚

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2021-5-8 05:33 PM 發表

以前野妹還可以,現在野妺越來越貴又唔係好乾凈,我之前多數幫襯上沙那間。
我成4年冇反上去。 之後申請反happy卡又 疫情。依家日日放假喺屋企,悶到。。。

我個人覺得喺深圳食嘢同一條街又平又貴,香港分別就係貴嘅地方全條街都係咁貴唔會有平,可能租金的問題。

引用:
原帖由 PeterTang021 於 2021-5-8 05:15 PM 發表

可唔可以影吓呢期紅已嘢食同餐廳?我out哂lu
好的,從今天開始,盡力做好工作

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 05:36 PM 發表

好的,從今天開始,盡力做好工作
祝樓主食多D好嘢!

引用:
原帖由 hadong 於 2021-5-8 05:25 PM 發表

龍祥都仲係度?
還健在!依稀記得10幾年前某個晚上……

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:37 PM 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
羨慕
以前响上圍住過幾年
有幾檔燒烤幾正,不過唔知重响唔响度

引用:
原帖由 illm8888 於 2021-5-8 05:28 PM 發表

"在中國,電子支付已經成為常態化!香港人只要有大陸手機號+銀行賬戶便可在手機啟用,方便快捷"
 當然開咗大陸銀行戶口就最方便
不過如果唔想開, 香港或者 深圳有些找換店都可以以港幣轉入你內地微信人民幣戶口, 匯率冇乜分別
邊度會有?

引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-5-8 05:29 PM 發表

師兄,福田囗岸D茶上餐廳款左幾多間?😣成年冇返去
上周才去福田口岸巡過,只剩2間桑拿:水立方、海港明珠。茶餐廳目測死晒

差燒碟頭飯82

引用:
原帖由 股市一陽指 於 2021-5-8 05:31 PM 發表

我成日行去遠啲,前面嗰間野妹一個人打邊爐
野妹已經開始在商場開連鎖,越做越大

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]