• 瀏覽: 162,631
  • 回覆: 1,697
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 06:44 PM 發表

日日都慶祝架啦。
幾時有時間,去茂名或海陵島看下,我想游水幾日。
在香港游得唔過癮,太多追雲call。
國內的海灘好多限制的,又要著救生衣同係個好細的範圍入面游。

我係深圳西沖,囉枝呼吸用的氣管來游水都唔可以。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-7-2 07:38 PM 發表

國內的海灘好多限制的,又要著救生衣同係個好細的範圍入面游。

我係深圳西沖,囉枝呼吸用的氣管來游水都唔可以。。
深圳啲水質好參差。肺炎前去惠州南十里銀灘,都幾好住,68平,1.5M床2張,有海景露台,都係300元有找。不過啲水好渾蜀,遊得一陣。茂名或海陵島唔知好唔好啲,想去。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 06:44 PM 發表

日日都慶祝架啦。
幾時有時間,去茂名或海陵島看下,我想游水幾日。
在香港游得唔過癮,太多追雲call。

等師兄帶路

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-7-2 07:51 PM 發表

等師兄帶路
海陵島在陽江高鐵每半小時有專巴,坐半小時左右到閘波,吃住方便便宜,但啲水質唔知。
我種旨意你幫下眼。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 07:51 PM 發表

深圳啲水質好參差。肺炎前去惠州南十里銀灘,都幾好住,68平,1.5M床2張,有海景露台,都係300元有找。不過啲水好渾蜀,遊得一陣。茂名或海陵島唔知好唔好啲,想去。
呢度無限制,不過6點後個海灘好黑,晚上不給入海。

https://hotels.ctrip.com/hotels/ ... amp;hotelUniqueKey=

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 07:51 PM 發表

大鵬西沖的水對住外海算乾淨的,不過收入場費40蚊,沖涼儲物櫃樣樣計錢,我渣車去游完就走,齋比40蚊入場費算了。

海陵島d沙灘同設備應該不及西沖。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 07:54 PM 發表

海陵島在陽江高鐵每半小時有專巴,坐半小時左右到閘波,吃住方便便宜,但啲水質唔知。
我種旨意你幫下眼。
係泳池游都ok. 上個月尾廣東疫情剛爆,酒店我包左場。。

附件

IMG_20210612_085836.jpg(425.81 KB)

2021-7-2 08:23 PM

IMG_20210612_085734.jpg(628.37 KB)

2021-7-2 08:23 PM

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-7-2 08:21 PM 發表

大鵬西沖的水對住外海算乾淨的,不過收入場費40蚊,沖涼儲物櫃樣樣計錢,我渣車去游完就走,齋比40蚊入場費算了。

海陵島d沙灘同設備應該不及西沖。
設備我又無需要,係啲海水想要清啲。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 08:23 PM 發表

設備我又無需要,係啲海水想要清啲。
你可以試下大鵬的東涌和西涌,不過條路有d似入西貢,可以搵朋友渣車帶你去。 東涌比較多人沖浪

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2021-7-2 08:23 PM 發表

係泳池游都ok. 上個月尾廣東疫情剛爆,酒店我包左場。。
好有feel,但啲浪好大,比唔比落水架?

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2021-7-2 08:31 PM 發表

好有feel,但啲浪好大,比唔比落水架?
比入場費,係指定範圍游水。 你買定件游水用的浮水背心ok, 國內的游泳場最驚有意外,指定要著。

蓮花山

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-7-3 09:27 AM 發表

恭喜廣州朋友,后發先至、比台灣更早清零

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-7-2 09:08 PM 發表

蓮花山
燈光秀 之前有幸睇過一次 唔知幾時開關可以返黎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]