• 瀏覽: 159,309
  • 回覆: 1,690
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:39 PM 發表

各位師兄師姐,如果想看看深圳哪裡的現況,可以提出來,在下安排時間現場報道
福田高鐵站、會展中心coco park、中心城商場,由上年一月到而家,原本周末都會返深圳,現在變成境內深圳市,境外香港特區,近在咫尺,確恍如隔世

熱賣及精選
引用:
原帖由 OLO2 於 2021-5-8 02:58 PM 發表

福田高鐵站、會展中心coco park、中心城商場,由上年一月到而家,原本周末都會返深圳,現在變成境內深圳市,境外香港特區,近在咫尺,確恍如隔世
我現在中心城睇戲🎬

$70人仔一餐,直情超越香港啦

引用:
原帖由 米高奧雲 於 2021-5-8 03:29 PM 發表

仲要係柴叉及冇肉鵝

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:57 PM 發表

在中國,電子支付已經成為常態化!香港人只要有大陸手機號+銀行賬戶便可在手機啟用,方便快捷
如果唔係長住內地又點會有大陸手機號+銀行賬戶呢

引用:
原帖由 米高奧雲 於 2021-5-8 03:29 PM 發表

$70 不是問題
$70 食呢D野先係問題
水圍大把野食唔使食呢間

提示: 違規內容已被屏蔽
深圳可以去坪山那邊睇睇最新發展情況

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:39 PM 發表

各位師兄師姐,如果想看看深圳哪裡的現況,可以提出來,在下安排時間現場報道
師兄深圳做咩維持生活,我都想去東北,但離不開年老父母。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-5-8 04:03 PM 發表

如果唔係長住內地又點會有大陸手機號+銀行賬戶呢
唔一定嘅,有時間就開吧。

水圍有間湛江雞好好食,幾年前上親去都同女伴去食,煩C兄如途經可否影兩張門口相俾我懷緬下,因為都兩年無上過去了

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:57 PM 發表

在中國,電子支付已經成為常態化!香港人只要有大陸手機號+銀行賬戶便可在手機啟用,方便快捷
方便得過,只要有現金就可到處消費唔使申請9萬幾樣野嗎?

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:37 PM 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
行過幾間就(大有利茶餐廳),佢D奶茶晤錯,再過2間有間剪髮+按腳都唔錯,間埸算幾舒服。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]