• 瀏覽: 162,364
  • 回覆: 1,697
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
82元隻併飯,留香港食算了   大陸咩都過香港無問題,但價錢貴過香港就係問題,因為d香港人會寧願留港消費

熱賣及精選
引用:
原帖由 PeterTang021 於 2021-5-8 05:15 PM 發表

可唔可以影吓呢期紅已嘢食同餐廳?我out哂lu
你可以下載小紅書,

深圳的商場卓悅中心,壹方城比較好逛。

其實不是的,我大陸電話卡中國移動,每個月8元留住個號碼,上去玩就升套餐,走之前又轉返8元,銀行戶口現在香港中銀在香港也可以幫你開一個大陸戶口給你電子支付用,或者直接返大陸開也可以,很方便。

引用:
原帖由 louiskkchan 於 2021-5-8 05:00 PM 發表

皇崗關閘起成點?
我都想知!
呢一年封關,應該仲方便左班工程人員重建皇崗
其實好懷念以前皇崗過關....

"在中國,電子支付已經成為常態化!香港人只要有大陸手機號+銀行賬戶便可在手機啟用,方便快捷"
 當然開咗大陸銀行戶口就最方便
不過如果唔想開, 香港或者 深圳有些找換店都可以以港幣轉入你內地微信人民幣戶口, 匯率冇乜分別

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:37 PM 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
新發食物水準已不如以前,只時港式茶餐廳賣點,對大陸人有吸引力,所以貴貴也不愁生意

師兄,福田囗岸D茶上餐廳款左幾多間?😣成年冇返去

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 郭肥包 於 2021-5-8 04:58 PM 發表

對面大有利奶茶算幾港式,如果上午12點前,我會點排骨陳村粉。
昨天去了板田大有利,奶茶確實不錯👍

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-5-8 05:29 PM 發表

師兄,福田囗岸D茶上餐廳款左幾多間?😣成年冇返去
執左一半,轉名轉老細。

引用:
原帖由 新記1221 於 2021-5-8 05:25 PM 發表

我係源記食開
我成日行去遠啲,前面嗰間野妹一個人打邊爐

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 05:23 PM 發表

而家行緊過去揑腳仔
師兄我上次返去見到水圍好多30元足浴店,是不是真的30元一個鐘,我想去修腳皮

引用:
原帖由 paul-lo 於 2021-5-8 05:04 PM 發表

皇崗村新發,不知留下多少腳毛,好心急等通關再去光顧呀.
新發歡迎您!順便說說,去新發是情懷!在香港不會去,深圳新發(特別是水圍店)。進門就像回到香港

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-5-8 05:06 PM 發表

邊頭,萬象城,地王個邊?
現在開了很多商場,我到處去看看,太多了不能盡錄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]