• 瀏覽: 162,613
  • 回覆: 1,697
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別

熱賣及精選
各位師兄師姐,如果想看看深圳哪裡的現況,可以提出來,在下安排時間現場報道

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:37 PM 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
唔同啦,寫意好多,住既地方大好多,美食抵食好多,吃個潮汕牛肉火鍋抵到呢

水圍?

引用:
原帖由 今天勇敢的高潮 於 2021-5-8 01:40 PM 發表

水圍?
師兄眼利!應該留了不少腳毛于此

以前去過, 發展得好, 有d 咖啡店幾好, 但我無電子貨幣.

引用:
原帖由 wilson_y_chan 於 2021-5-8 01:40 PM 發表

唔同啦,寫意好多,住既地方大好多,美食抵食好多,吃個潮汕牛肉火鍋抵到呢
哩個事實
講開牛肉火鍋,有幾間都輪流去食(潮州人開的小店)又平又正,等陣揾翻啲相發下

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-5-8 01:51 PM 發表

以前去過, 發展得好, 有d 咖啡店幾好, 但我無電子貨幣.
在中國,電子支付已經成為常態化!香港人只要有大陸手機號+銀行賬戶便可在手機啟用,方便快捷

今天在水圍一帶食、玩。大家有乜想睇我盡力去拍俾大家睇

哩碗現切肥牛湯米(牛骨湯底)、20蚊

水圍新發已經裝完修,以前成日去開飯.

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2021-5-8 02:21 PM 發表

夏威夷按摩店天上人間胡絲亂賞髪廊紅太陽
阿平足浴店
大佬.哩啲唔識喎

頂下檔先

呀...好想返上去

主題標籤 #深圳 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]