• 瀏覽: 162,099
  • 回覆: 72
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
福田車公廟一帶出租都唔算好差遮。

如果話甜唔出,可能係無電梯。 或者水圍皇崗那一帶少左港人租差好遠。

熱賣及精選
有d體育館都用左來打疫苗,我唔知回鄉証條隊係咪指定某幾個地點。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-19 12:18 PM 發表

講到車,發現深圳市面上多了不同品牌的電動汽車,朋友說買這個不用指標,隨買隨用。特斯拉最近在全國都在出事,已經有好幾單不尋常的意外,直指其自動剎車系統可靠性!食住花生等睇派彩
綠牌一樣有指標,只係唔使去拍個牌慳返幾萬。

如果以一般港人上來深圳既習慣一星期上來兩日,絕對申請唔到。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-19 04:05 PM 發表

原來如此,謝謝指正
通過這段時間在深圳出行,我發覺坐地鐵也好方便現在是有車也甚少開,有時候塞車比坐地鐵時間更久!而且喝了酒又要揾代駕(酒駕代價太大)。
鍾意去深圳周邊的有部車都幾好,有車都會煩泊位罰單好多問題。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-19 06:59 PM 發表

如果安排幾天去周邊地區玩,開車就比較方便。平時在福田、羅湖、龍崗、南山之間,我一定唔會開車
有車係方便在地鐵收左之後,自己仲可以周圍去唔使坐的士。

深圳的FV牌每年使唔使比返稅,

如果唔係貴的話,想渣部左軚車返香港威威。

引用:
原帖由 wizardchan 於 2021-5-19 10:48 PM 發表

咪傻啦,就算你攪到6牌,你覺得大陸車咁易攬得到香港牌嗎?
下咁FV牌有個價錢係旁邊箇d係乜野黎。

FV牌好似平過香港上內地既兩地牌。

如果係因為不想14日隔離而唔上來,咁政策既野短時間比你有限度通關,香港一再爆發又恢復14日,希望那時回港易唔好咁易停。

我係附近搵停車位真係好難喎。。

想去充電又比d燃油車泊哂d位。

唔近箇度。。 過多一個禮拜我都渣出去自駕遊啦,唔留係深圳塞車了。

深圳有樣野要改善,就係市內的所謂高速行得箇60,70。,塞車時更慢。

香港少極都有80啦。。仲要係高速段

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-22 08:37 PM 發表

師兄,哩啲地方無需要無謂參觀
我本周去了兩次,真心覺得中港合作其實係好事!可惜……
我可能去港大做身體檢查。

不過哩面驗某樣野既安排怪怪地

引用:
原帖由 garg 於 2021-5-23 09:40 AM 發表

點唔同,可否説來聽聽?
驗你大腸有無出血,香港會叫你係屋企帶樣本過來,這邊會叫你那天唔好去開大,要驗新鮮的。

申請深圳新能源補貼,又衰左2次。

香港人的身份 回鄉證,居住証,香港身份証這三種証。 成日搞到網上申請的東西會失敗。 強烈建議大灣區計劃,發張正式既身份証比內地居住港人。

近排係深圳耐左,睇返每日香港的新聞都好似原地踏步咁。 年幾了,話通關做左d咩成績出來?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]