• 瀏覽: 161,894
  • 回覆: 1,697
  • 追帖: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-9 07:49 AM 打開
係深圳好多外省野,性價比高過茶記。 不過,有時諗唔到食乜會去返自己食開既茶記。

新發之類,可能去稻香仲抵。

熱賣及精選
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 13:37 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
以這圖,物價高過香港。

系深圳, 就梗系吾食港式茶記啦, 完全吾掂冇香港風味

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 02:47 PM 發表

大佬.哩啲唔識喎12325471
頂下檔先
金稻園, 好懷念蝦蟹粥同D羊肉串

深圳 仲要水圍 高消費

提示: 違規內容已被屏蔽
皇崗村新發,不知留下多少腳毛,好心急等通關再去光顧呀.

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:37 PM 發表

過來生活快一年,以前是過客,現在是定居。以前無留意的一景一物現在多了時間去多看一眼,發掘身邊多一點人和事。原來在深圳生活跟香港真的沒什么區別
邊頭,萬象城,地王個邊?

深圳消費水平同香港差唔多一樣了,去KFC叫個套餐都39蚊人仔。

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-8 01:55 PM 發表

哩個事實
講開牛肉火鍋,有幾間都輪流去食(潮州人開的小店)又平又正,等陣揾翻啲相發下
我見上面成70人仔。 84 港幣。都幾貴

我住水圍時  周圍仲係大爛地 記得係600蚊租 夜市中間😁😁😁

啱啱去睇咗場戲,出來看到很多師兄以前都是深圳通。你們的要求盡力做、俾啲時間我。希望幫到大家睇一下現場。

深圳真係比香港好好多,價錢又平,又多嘢食,更加冇黑衣人,特別睇戲平好多。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-5-8 03:34 PM 發表

仲要係柴叉及冇肉鵝
呢類套餐一向貴啲!屬中高消費快餐。
永和,真功夫等40有找

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]