• 瀏覽: 12,180
  • 回覆: 150
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-9 06:14 PM 發表

好在好多市民唔係繁忙時間返工🤫
返類似早上7點半,下午3點半,晚上11點半。
繁忙時間由澳門島坐巴士過氹仔塞死,巴士路線問題,由媽閣經新馬路,出葡京迴旋轉過橋再慢慢兜氹仔各地區,私家車同公司車唔係咁兜架,較少機會塞。依家有些巴士由澳門只停幾個站到氹仔,快好多。
唔好意思,你呢個返工時間只係返賭場既,但大部分返工都係返9點

熱賣及精選
想問下消費捲入澳門Alipay可唔可以用來淘寶?

引用:
原帖由 廚房小小師姐 於 2021-5-9 10:35 PM 發表

想問下消費捲入澳門Alipay可唔可以用來淘寶?
唔可以,只可以用係澳門實體商店

引用:
原帖由 正門出山 於 2021-5-9 07:02 PM 發表

返工時間大有不同,早上避開繁忙,較晏嘅就好多時要塞車,有啲入氹仔啲線好似環島一週先出返反澳門,澳門乜靚車都有車主唔出嚟搶吓收視對唔個自己
天氣好時中午出發,食葡撻,周圍行下影相,夜晚搵間有情調既葡國菜慢慢嘆~

靚車日頭少見,知道好多改裝車(加強速度、好嘈),晚上出來飛車。

引用:
原帖由 amaebi2012 於 2021-5-9 06:28 PM 發表

用工商app最多着數,每次消費都有減,不過好多小店冇裝~
銀行APP,開通但未用過,好似最常見係中銀同大豐。

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-5-9 07:29 PM 發表

唔好意思,你呢個返工時間只係返賭場既,但大部分返工都係返9點
9-6 係office hour.
返寫字樓是這個時間,但澳門顛倒的生活,隨時隨地有人返工放工。

唔止賭場派牌,做酒店業都係呢類工作時間,包括眾多輪班的非賭場員工,而酒店業職工佔據澳門多少職位,算是很強勁的生力軍。

疫情前,外僱員工亦返呢個時間,大批由拱北過關入來,放工過關走。

澳門一些主要巴士路線幾分鐘一班,地方小,路程比香港短許多,多人揸電單車返工返學,路氹賭場提供公司車,分擔不少公車壓力。

版友係澳門人嗎?

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 02:07 PM 發表

9-6 係office hour.
返寫字樓是這個時間,但澳門顛倒的生活,隨時隨地有人返工放工。

唔止賭場派牌,做酒店業都係呢類工作時間,包括眾多輪班的非賭場員工,而酒店業職工佔據澳門多少職位,算是很強勁的生力軍。

疫情前,外僱員工亦返呢個時間,大批由拱北過關入來,放工過關走。

澳門一些主要巴士路線幾分鐘一班,地方小,路程比香港短許多,多人揸電單車返工返學,路氹賭場提供公司車,分擔不少公車 ...
我係咪澳門人又點呢?更何況你自己一開始就打賭場返工時間,我只係提醒你,仲有人係返9-6

引用:
原帖由 lydiacwl 於 2021-5-10 02:12 PM 發表

我係咪澳門人又點呢?更何況你自己一開始就打賭場返工時間,我只係提醒你,仲有人係返9-6
哦,我諗住大家澳門人可以交流澳門生活及話題~香港又可以互相交流資訊和生活

@20180713

來呢邊傾吖~

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 02:22 PM 發表

@20180713

來呢邊傾吖~
冇去一年澳門,吾識路了

引用:
原帖由 20180713 於 2021-5-10 02:25 PM 發表

冇去一年澳門,吾識路了
你想去邊🤔

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 02:35 PM 發表

你想去邊🤔
邊度都去5到啦😩😩

引用:
原帖由 20180713 於 2021-5-10 02:41 PM 發表

邊度都去5到啦😩😩
哈哈,第時我教你嘛

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 02:46 PM 發表

哈哈,第時我教你嘛
出年都吾得😂😂

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 02:35 PM 發表

你想去邊🤔
淨係想去金沙、夠皮了。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]