• 瀏覽: 12,172
  • 回覆: 21
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-8 06:49 PM 發表

澳門的電子消費優惠計劃則由昨日開始接受登記,完成登記及核實後,最快5月24日起,消費優惠將自動存入居民指定的移動支付實名帳戶內,或可供消費卡拍卡領取優惠。

澳門金融管理局表示,電子消費優惠計劃今日開始接受登記,合資格的澳門居民可到澳門金融管理局網頁的網上系統,登記選擇以「實名認證的移動支付」或「電子消費卡」,領取5,000元啟動金及3,000元立減額的組合優惠。在登記首日上午,運作暢順。截至昨日 ...
又諗住買啲乜獎勵自己

熱賣及精選
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-8 09:39 PM 發表

山兄,多謝支持。
我想盡量儲起筆錢,同屋企人食飯,可能買幾件小飾物

消費卷一日可以花300,呢邊好興AA出去食飯,每人碌300都好多嘢食。
都好儲個$傍身,有餘額可以同家人食飯,一日300都幾好用,一班人食位位300都可以好多選擇,支持冰雪

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-8 11:20 PM 發表

手鬆啲,小市民的心情當然好啲啦!
個人計劃是多點到小商戶消費,刺激社區經濟,在這艱難時期,庫房的錢是政府的儲備金,如果可以入回澳門商戶的口袋,資金就可以循環互利。
多咗啲自然手鬆小小心情都爽,應買咪買,幫襯吓舖仔大家分享呢個成果,澳政,財政預算同赤字應該平衡,澳門收入此中來至賭場到全通關,澳門乜嘢難題都捱得過

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-9 04:45 PM 發表

澳門最大收入來自賭收,政府冇乜打稅,每份糧扣好少,每年會把職業稅整數甚至更多退回俾打工仔。

呢邊生活好簡單,返工返學,好少人愛去逛名店或夜店應酬,最多食下宵夜飲下青島,其實想買嘢既市民第一次消費卷時已經買過,第二次大家多用於出街食飯或日常超市購物,今次應該會作普通消費,添置衣物。
澳門人生活之道,非常宏大,澳政策較民生,稅率亦偏底,係交通要改善,可能現在工程較多繁忙時間日日塞車,,

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-9 06:14 PM 發表

好在好多市民唔係繁忙時間返工🤫
返類似早上7點半,下午3點半,晚上11點半。
繁忙時間由澳門島坐巴士過氹仔塞死,巴士路線問題,由媽閣經新馬路,出葡京迴旋轉過橋再慢慢兜氹仔各地區,私家車同公司車唔係咁兜架,較少機會塞。依家有些巴士由澳門只停幾個站到氹仔,快好多。
返工時間大有不同,早上避開繁忙,較晏嘅就好多時要塞車,有啲入氹仔啲線好似環島一週先出返反澳門,澳門乜靚車都有車主唔出嚟搶吓收視對唔個自己

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 01:27 PM 發表

天氣好時中午出發,食葡撻,周圍行下影相,夜晚搵間有情調既葡國菜慢慢嘆~

靚車日頭少見,知道好多改裝車(加強速度、好嘈),晚上出來飛車。
今日天氣好到熱,比禾以前約豬友去咗西灣租單車踩入淫河別墅區再去珠海澳大間cafe食嘢,出返嚟再食南灣世記超厚旦治冰冷奶茶,試過夜晚同豬友轟車,淫河去黑沙條路超爽

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 05:02 PM 發表

好厲害...你講啲嘢我全部冇做過
仲要一日之內做,好羨慕...

銀河別墅 好想睇入面點。
黑沙轟車試過,條路突然好多彎好刺激,深夜山頭又有羊睇...技術唔好好易發生意外。
豬友拉龍頭焗上,踩完食兩件旦治先補到數,都好多人踩單車呢條線,夜晚又一班車手出動,電單車都唔小,年年都有得操澳門車手有料到.

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 05:02 PM 發表

好厲害...你講啲嘢我全部冇做過
仲要一日之內做,好羨慕...

銀河別墅 好想睇入面點。
黑沙轟車試過,條路突然好多彎好刺激,深夜山頭又有羊睇...技術唔好好易發生意外。
今日HK天氣晴朗澳門係米一樣,60咪學一轟吓車

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 06:15 PM 發表

你嗰邊好舒服!得閒遊下車河心情都舒暢啲,謝謝分享相片。

今日港澳兩地都天晴,澳門有些風未算太炎熱,都係短袖衫褲出外。
澳門熱真係唔想離開酒店,今日係近期較心情好的一天,所以出嚟同朋友襯吓,吹吓水,乃都好好享受嚇好天氣

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 06:15 PM 發表

你嗰邊好舒服!得閒遊下車河心情都舒暢啲,謝謝分享相片。

今日港澳兩地都天晴,澳門有些風未算太炎熱,都係短袖衫褲出外。
乃有無去開澳門酒店.冰間Spa,有男賓部可以介紹一吓

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 06:41 PM 發表

“襯下”...呢個咁係似馬交人講
我冇啊,又係平常的一天。
一路銀行辦事,吃飯,跟大家聊天。
豬友口吻,總之日日無穿無難,屋企人朋友齊齊整整就叫做有掙.

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 07:02 PM 發表

男賓部🤔 唔知。

酒店水療應該男女同一地方,但分男女賓浴池,蒸氣房等,出來就入獨立spa room,有些可跟伴侶一起做spa.

女賓有個好大的化粧房,可以任試酒店提供的facial 産品,男賓唔知,未試過

一次大概2000元。
代人問,好.,唔該哂

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 07:02 PM 發表

男賓部🤔 唔知。

酒店水療應該男女同一地方,但分男女賓浴池,蒸氣房等,出來就入獨立spa room,有些可跟伴侶一起做spa.

女賓有個好大的化粧房,可以任試酒店提供的facial 産品,男賓唔知,未試過

一次大概2000元。
個價位超抵,HK酒店以家減都要1800一位   有個tea食

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 07:11 PM 發表

好啊,冰雪識答一定盡量答。
有雖要唔客氣,麻煩乃

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-10 07:17 PM 發表

呢邊好似冇tea,有輕怡小食同健康飲品提供(每間酒店各異),多數泰國理療師,分60或90分鐘。

看酒店吧,你看酒店外表多輝煌,個spa就更加靚更多豪華。其實買華麗多過鬆骨。
HK多數有個tea份量都大,要試一次先知,C傅功都好重要,唔裝飾客點會跌$,不如係屋企揾部鎚仔G自己按

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]