• 瀏覽: 12,530
  • 回覆: 150
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 火野龍一 於 2021-7-15 08:19 PM 發表

我唔係.問問題

我係答佢問題
謝謝你。

熱賣及精選
引用:
原帖由 希夷 於 2021-7-15 08:28 PM 發表

1萬?
會唔會過秒冇咗?
應該到年尾,我好快會的起心肝搞

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-7-15 09:11 PM 發表

應該到年尾,我好快會的起心肝搞
C兄,你冇銀行戶口?可直接用手機開戶過數,中XHK手機版開個新account,再申請ATM card,搞掂

引用:
原帖由 ICE食玩訓 於 2021-7-16 02:37 AM 發表

C兄,你冇銀行戶口?可直接用手機開戶過數,中XHK手機版開個新account,再申請ATM card,搞掂
好,我試辦,感謝你的資訊。

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-5-8 06:49 PM 發表

澳門的電子消費優惠計劃則由昨日開始接受登記,完成登記及核實後,最快5月24日起,消費優惠將自動存入居民指定的移動支付實名帳戶內,或可供消費卡拍卡領取優惠。

澳門金融管理局表示,電子消費優惠計劃今日開始接受登記,合資格的澳門居民可到澳門金融管理局網頁的網上系統,登記選擇以「實名認證的移動支付」或「電子消費卡」,領取5,000元啟動金及3,000元立減額的組合優惠。在登記首日上午,運作暢順。截至昨日 ...
想問下,澳門人在香港點樣網上登記,因為沒有澳門電話卡

引用:
原帖由 andy6339 於 2021-8-21 10:24 AM 發表

想問下,澳門人在香港點樣網上登記,因為沒有澳門電話卡
電話號碼用來登入個人資料,發確認短訊,或確認失敗時,相關部門會跟你電話聯絡。

我解答不到你的問題,你可發電郵或打電話到金管局查詢。

聯絡方法:

祝成功。

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-8-22 12:37 AM 發表

電話號碼用來登入個人資料,發確認短訊,或確認失敗時,相關部門會跟你電話聯絡。

我解答不到你的問題,你可發電郵或打電話到金管局查詢。

祝成功。
謝謝你

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-7-15 07:43 PM 發表

澳門人少嘛。
每次香港有錢派過程都頗複雜,
所以我都未申請那一萬元
版主,你講香港嗰一萬元?

我都未申請,因為銀行戶口資料留晒係香港,未能返去睇,唔知澳門匯豐可否查到?

引用:
原帖由 phmo 於 2021-8-22 03:10 PM 發表

版主,你講香港嗰一萬元?

我都未申請,因為銀行戶口資料留晒係香港,未能返去睇,唔知澳門匯豐可否查到?
係呀,我同版友傾緊香港派嗰1萬元。

按道理說,唔同地區電腦系統唔同,未必能為客戶跨境跟進,建議先打電話到澳門匯豐問,佢地會教你點做。

祝申請早日成功

引用:
原帖由 andy6339 於 2021-8-22 06:52 AM 發表

謝謝你
如果真係要澳門電話號碼,香港可以買到CTM電話卡,至於可不可以身在香港啟動,我不太清楚,最好問賣電話卡的人跟他確定才考慮。

ctm電話卡,要網上注刪的

引用:
原帖由 andy6339 於 2021-8-23 09:42 AM 發表

ctm電話卡,要網上注刪的
買張中港通

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 23-8-2021 06:42 發表

如果真係要澳門電話號碼,香港可以買到CTM電話卡,至於可不可以身在香港啟動,我不太清楚,最好問賣電話卡的人跟他確定才考慮。
係香港係可以激活CTM預付卡 不過要連續錯幾次 到最後一次會顯示要身份證正本相同本人肖像 全部上傳之後等一日就OK了

引用:
原帖由 ArabianNights 於 2021-9-3 01:46 PM 發表

係香港係可以激活CTM預付卡 不過要連續錯幾次 到最後一次會顯示要身份證正本相同本人肖像 全部上傳之後等一日就OK了
謝謝有用資訊!

消費券可以用來酒店房費嗎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]