• 瀏覽: 1,122
  • 回覆: 19
在0比0與馬體會戰平後,西班牙《每日體育報》指出,巴塞今季的一大問題就是遇強不強,這可能成為阻礙巴塞奪冠的最不利因素。
廣告

在與奪冠對手的直接較量中,巴塞成績無法令人滿意,事實上他們在戰勝過西維爾。巴塞在作客2比0擊敗了西維爾,不過在主場1比1被對手逼平。
  對皇馬,巴塞被雙殺,主場1比3,作客1比2。

對馬體會,巴塞作客0比1,主場0比0。
  6場對奪冠對手的比賽,巴塞只獲得了1勝2和3負。
  遇強不強不僅僅體現在西甲。在歐聯中巴塞主場0比4輸給巴黎,作客也只是1比1與對手打和。此外巴塞還曾在小組賽0比3輸給祖雲達斯。西班牙超級盃,巴塞還曾輸給畢爾包。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13044583/87/20210509
正宗魚腩殺手唔係浪得虛名
好在西甲夠哂多魚腩

熱賣及精選
西甲本身就已經係水鬥水 仲要對中下游先贏到 下下靠運氣先贏中下游球隊咁唔掂喎

祖記踢西甲一早贏左聯賽啦

無食8球已經好叻

剰係識食魚腩?

引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-5-9 08:20 AM 發表

在0比0與馬體會戰平後,西班牙《每日體育報》指出,巴塞今季的一大問題就是遇強不強,這可能成為阻礙巴塞奪冠的最不利因素。
廣告

在與奪冠對手的直接較量中,巴塞成績無法令人滿意,事實上他們在戰勝過西維爾。巴塞在作客2比0擊敗了西維爾,不過在主場1比1被對手逼平。
  對皇馬,巴塞被雙殺,主場1比3,作客1比2。

對馬體會,巴塞作客0比1,主場0比0。
  6場對奪冠對手的比賽,巴塞只獲得 ...
魚腩殺手?
近10場聯賽主場失過分俾乜隊?

梅西真係遇強即屈嘅最佳代表

引用:
原帖由 20687254 於 2021-5-9 11:51 AM 發表

魚腩殺手?
近10場聯賽主場失過分俾乜隊?
琴晚味主埸失左兩分囉,再對上一埸主埸全失3分比格拉納達。

遇強立即GG

上年神射手榜已經同第2名既賓斯馬好大對比
梅西 主要入11-20名好多球
賓斯馬相反 入頭10名多佢好多仲要冇12碼射

如果唔係 幾時輪到魚腩殺手梅西拎神射手?一早係賓斯馬啦

今年感覺的確係重組緊
季初個個睇死
但聯賽都鬥到最後 已經唔錯

引用:
原帖由 messissem 於 2021-5-9 03:15 PM 發表

今年感覺的確係重組緊
季初個個睇死
馬體會半路死火
殘陣皇馬
巴塞又有young boy梅西坐陣
真係唔錯

引用:
原帖由 messissem 於 2021-5-9 03:15 PM 發表

今年感覺的確係重組緊
季初個個睇死
係馬蹄同皇馬下半季發軟蹄。

引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-5-9 03:26 PM 發表

馬體會半路死火
殘陣皇馬
巴塞又有young boy梅西坐陣
真係唔錯
講陣容真係巴塞最勁,皇馬上幾輪衰到一隊得十三人。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]