• 瀏覽: 2,009
  • 回覆: 20
大家覺唔覺得很難在出面的 遊戲零售店舖 購買到 XSX 的實體遊戲。

熱賣及精選
習慣玩數字版吧,我連PS5都特登買數位版,以後唔玩實體

XBOX集中玩數碼下載版

引用:
原帖由 xieling 於 2021-5-12 01:04 PM 發表

大家覺唔覺得很難在出面的 遊戲零售店舖 購買到 XSX 的實體遊戲。
上美森,40Usd 以上免運費
大作,好多game 鋪有,灣仔,葵涌都有,岩岩買左Bio 8

引用:
原帖由 xieling 於 2021-5-12 01:04 PM 發表

淘寶,實體都有,不過真是很小。

玩慣數字版, 我自己無賣二手習慣, 所以都費事買隻碟返嚟仲要搵位放, 玩個隻game換個隻碟入去, 簡直係煩, 加埋用緊ultimate game pass, 對我嚟講, 難買實體根本唔係問題

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-5-12 02:57 PM 發表

玩慣數字版, 我自己無賣二手習慣, 所以都費事買隻碟返嚟仲要搵位放, 玩個隻game換個隻碟入去, 簡直係煩, 加埋用緊ultimate game pass, 對我嚟講, 難買實體根本唔係問題
我就比較舊派的人, 就算唔係二手 都想 擁有一隻實體碟。

引用:
原帖由 xieling 於 2021-5-12 03:49 PM 發表

我就比較舊派的人, 就算唔係二手 都想 擁有一隻實體碟。
一隻半隻真係無乜問題, 但當去到二三十隻, 開始無位擺個時, 就開始諗, 其實keep 嚟做咩, 得個擺字,又唔會再開嚟玩

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-5-12 04:15 PM 發表

一隻半隻真係無乜問題, 但當去到二三十隻, 開始無位擺個時, 就開始諗, 其實keep 嚟做咩, 得個擺字,又唔會再開嚟玩
咁咪將 冇咁鍾意嘅遊戲放售囉, 畀 多啲人可以一個平少少嘅價錢玩到遊戲都係一件好事呀!

話說我細個中學時代, 零用錢不多要購買一隻正版遊戲非常困難, 都係玩二手遊戲長大。

Amazon啦。

訂單滿HK$390免運費送到香港家。 又便宜。

引用:
原帖由 xieling 於 2021-5-12 05:08 PM 發表

咁咪將 冇咁鍾意嘅遊戲放售囉, 畀 多啲人可以一個平少少嘅價錢玩到遊戲都係一件好事呀!

話說我細個中學時代, 零用錢不多要購買一隻正版遊戲非常困難, 都係玩二手遊戲長大。
啲舊game其實每隻只值一百幾十, 其實可能一百都無, 又要約賣家, 又要夾時間夾地方, 你就我我就你, 就係為咗個幾十, 一個字:  煩

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-5-12 09:30 PM 發表

啲舊game其實每隻只值一百幾十, 其實可能一百都無, 又要約賣家, 又要夾時間夾地方, 你就我我就你, 就係為咗個幾十, 一個字:  煩
你係數位派,我係實體碟派。

我細細個的時候 好多時係啲親戚 嘅大哥哥玩完嘅遊戲 送畀我玩, 到我玩完嘅遊戲 可能幾隻換一隻新game玩又或者 同啲同班同學 交換遊戲來玩,咁樣去度過我個 童年遊戲歲月。
到我出嚟做嘢 開始認識工作上嘅同事, 都有同啲同事交換遊戲玩嘅習慣, 一直維持至今, 亦都係就係呢樣野間接維繫到同事,同學及朋友之間嘅感情。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-5-12 04:15 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28649712

特別係大掃除或裝修
就會覺得玩下載版真係方便好多

想起360買了百隻碟版最後入套,下載版太方便,啲game又成日減價,現在又有pass😁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]