• 瀏覽: 1,010
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
據西班牙《每日體育報》報導,巴塞球會已經開始和美斯(Lionel Messi)就續約問題展開正式的談判了。
巴塞主席拿樸達和美斯的父親兼經理人豪爾赫,最近幾天進行了多次的交流,以確定留住美斯這位超級巨星。
不過《每日體育報》也指出,巴塞還沒有給上具體的報價,因為球會方面仍在等待經濟審查的結果,審查已經持續了很長時間,到現在仍沒結束。
但巴塞和美斯方已經基本達成了協議,接下去只需要完成一些細節。據悉巴塞將給美斯一份終生合約,他退役後仍會在巴塞繼續工作。
對美斯來說,最關注的並不是經濟方面的條件,而是希望球會能打造一支有競爭力的球隊,來競爭歐冠盃獎盃,過去幾個賽季,巴塞顯然沒做到這一點。
種種跡象都表明,美斯留在巴塞是最可能的選項。(伊雲)

https://soccer.sina.com.hk/news/3131/20210511/13055107/

非常理解 目標永遠都係最高榮譽歐聯 唔會咁井底只係限於小小既西甲
當然 拎唔到歐聯 拎返個西甲 都叫做好過冇

其實建議佢去PSG拍住尼馬同未來球壇一哥麥巴比 機會更大
依2年PSG已經係歐聯常客
前年 決賽 面對非常恐怖既拜仁 冇計
今年 4強止步 面對最大熱門曼城 冇計

熱賣及精選
引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-5-13 08:39 PM 發表

係溫室好地地
人工高福利好
又多小朋友中意
點會走丫
美斯完滿結局就緊嘅喇
好想睇吓祖記7朗點收科
會唔會公開互ㄨ架

其實巴塞唔談梅西都唔會走,浪費時間!

但留響巴塞 只可以爭奪小小既西甲
歐聯依d最高榮譽 比較難競爭 
會唔會唔符合佢既要求?

引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-5-13 09:11 PM 發表

咪玩啦
我早幾年就批死梅西
無哂頂級中場瘋狂餵餅
靠梅西根本無可能拎到歐冠
續約簡單啲講
就係放棄歐冠
我認同佢係勁
不過當年最主要其實都係靠黃金中場沙維+恩尼斯達 依2個雙核心 控制全場 先可以成就霸業
就好似西班牙國家隊咁 屈機

留梅西仲要嘥錢簽星級隊友比佢痴冠
巴塞財困又要硬食
破產咪拍下蘿友走囉

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
去勾聯常客球隊即係點? 某人不是去勾聯常客祖記咩??之前幾年2入決菜 但結果某人加文後 成績大倒退 ...🙂

始終都係唔夠薑走

一個因為唔肯加薪而被人賣走,一個係球會用高薪都要留住既人,呢個就係分別

哥迪奧拿:美斯史上最佳強於比利老馬

https://soccer.sina.com.hk/news/87/20170929/7969827/
引用:
原帖由 sonofea 於 2021-5-13 10:41 PM 發表

始終都係唔夠薑走
如果走 你未一樣話忘恩負義😮😐

引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-5-14 12:23 AM 發表

點會係忘恩負義
應該話巴塞重見天日
https://inews.hket.com/article/2735208/【美斯轉會】球迷示威挽留美斯 促巴塞主席下台   如果真係走  一定有球迷話你見球隊唔掂逃離 忘恩負義🤨

引用:
原帖由 白鬍子 於 2021-5-13 09:19 PM 發表

我認同佢係勁
不過當年最主要其實都係靠黃金中場沙維+恩尼斯達 依2個雙核心 控制全場 先可以成就霸業
就好似西班牙國家隊咁 屈機
聞說佢身邊冇豬隊友,不過唔知點解逐個離開晒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]