• 瀏覽: 2,825
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
旅行日期  : 19年2月

熱賣及精選
呢度去過兩次,一次2017年和太太去,另一次2019年同兩老去,這裏環境清靜平和,亦極少遊人,好舒服,如夏天去有機會見到圓頂周圍會鋪滿薰衣草,值得一看

神聖之地

引用:
原帖由 uncle9nine 於 2021-5-18 10:53 AM 發表

呢度去過兩次,一次2017年和太太去,另一次2019年同兩老去,這裏環境清靜平和,亦極少遊人,好舒服,如夏天去有機會見到圓頂周圍會鋪滿薰衣草,值得一看
好少聽到..
我反而知佢有個美術館係四國內海

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
這裡是札幌市東南方郊區的一個墓園, 正式名稱是"頭大仫", 公共交通不大方便, 我是自駕過去的, 墓園內還有一個模彷復活島的巨石像陣, 可以一看

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-5-21 03:25 PM 發表

這裡是札幌市東南方郊區的一個墓園, 正式名稱是"頭大仫", 公共交通不大方便, 我是自駕過去的, 墓園內還有一個模彷復活島的巨石像陣, 可以一看12362664 12362665 12362666 12362667 12362668
喺札幌搭地鉄去真駒內,再轉巴士,全程50分鐘,車資共670円
撞啱掃墓日子,有免費接駁車,不過人哋係去拜山啊........

我都係19年

附件

DSC_3788.jpg(169.65 KB)

2021-5-22 11:37 AM

DSC_3748.jpg(277.83 KB)

IMG_20190208_114525.jpg(376.71 KB)

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-5-22 11:37 AM 發表

我都係19年
哈哈,大家去嘅曰子差唔多,連影相嘅角度都差唔多

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-5-21 03:25 PM 發表

這裡是札幌市東南方郊區的一個墓園, 正式名稱是"頭大仫", 公共交通不大方便, 我是自駕過去的, 墓園內還有一個模彷復活島的巨石像陣, 可以一看12362664 12362665 12362666 12362667 12362668
好正呀,落雪中既石陣

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
外國的佛像有鬍鬚?

扁咀咁既

睇完相就想立刻飛去,thx分享

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #北海道
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]