• 瀏覽: 29,006
  • 回覆: 119
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 一人行 於 2021-5-18 12:48 PM 發表

我好唔想奧運取消,我係體育迷,難得政府出錢買播映權比電視台播,我好想保留睇奧運嘅娛樂。

基本上世界各地嘅體育盛事都係如常舉行,只係閉門作賽,奧運閉門就得,總比取消好。
其實最慘係運動員,操到人生顛峰,本想一舉成名,如果取消,N年既訓練付諸流水

熱賣及精選
引用:
原帖由 kelvin_pig 於 2021-5-18 06:03 AM 發表

最壞打算係最後一次旅行已經去左
有心理準備總是好的,因為呢個疫情以現時各國做啲唔做啲嘅處理手法,加上地緣政治,你唔妥我,我唔妥你。病毒又會變種,又唔係個個可以打針,所以疫情係唔會完。

只不過我地香港人就慘啲,去來去去都係長州大嶼山,唔似其它地方,可以國內遊。

至於話返大陸,人地上面仲驚過你,一驚唔知有冇特務入去播毒,二睇數據你班港燦搞咁耐都清唔到零,三港燦們嘅消費已今非昔比。所以過去的就過去,好快就回到睇日本風情話,大江南北,懷宇風情睇咗當去咗嘅年代。

一句講哂,多謝某幾位女士同磚家,搞到我地連澳門都過唔到,夜晚連餐安樂茶飯都冇得食。

引用:
原帖由 公子小白 於 2021-5-19 08:09 AM 發表

有心理準備總是好的,因為呢個疫情以現時各國做啲唔做啲嘅處理手法,加上地緣政治,你唔妥我,我唔妥你。病毒又會變種,又唔係個個可以打針,所以疫情係唔會完。

只不過我地香港人就慘啲,去來去去都係長州大嶼山,唔似其它地方,可以國內遊。

至於話返大陸,人地上面仲驚過你,一驚唔知有冇特務入去播毒,二睇數據你班港燦搞咁耐都清唔到零,三港燦們嘅消費已今非昔比。所以過去的就過去,好快就回到睇日本風情話,大江南 ...
我就話之佢,等了近兩年,死就死,如股票賺到幾萬,年尾有近30旅費,都會12月去英國,去探朋友順便攪埋本 BNO,用近20萬加條命賭一鋪,呢兩年幾在港屈到病,行山同去旺角無分別,我朋友去年八月去英國探家人都無事,預了回港要隔離
反正裝修時都住了兩個月酒店,只要安排好貓貓有人暫託寄養就好了。

引用:
原帖由 iapple2 於 2021-5-19 12:11 AM 發表

其實最慘係運動員,操到人生顛峰,本想一舉成名,如果取消,N年既訓練付諸流水
根本依家都影響哂狀態, 奧運表現都唔會好..

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021-5-19 02:41 AM 發表

其實應該將奧運推到出年 , 咁樣對日本唔公平
如果閉門才賽, 門票又賺唔到對日本都係無益
推落下年疫情話唔家好返
一早講左奧運唔會再推遲了,今年夏天係極限,如果搞唔成,就會取消,然後大概率2032嗰屆比日本搞返當補償。

今年?明年有得去都偷笑!

引用:
原帖由 獅子個口好大 於 2021-5-20 06:02 PM 發表

2032對而家25歲左右既好慘
差唔多等於冇機會再玩
係架!當然佢哋可以參加下屆嘅2024,不過就已經少左一屆去爭。

就呢一刻,我仍然覺得奧運舉行嘅機會比取消大。

引用:
原帖由 tsy0707 於 18/5/2021 15:54 發表

疫情初期已經估算要2023才開始回復正常 ...
不要講今年 ...... 明年都未得

當然你要去被隔離+回來又隔離 ...... 加貴機票
都有可能去到ge
不過咁辛苦為咩 ?

國內一日未對香港恢復正常(免隔離)通關 ......
其他國家都不用想 
去日本免隔離應該呢一兩年內搞到,無論如何都會快過同內地通關。

咁多人鬧邱騰華同新加坡搞都唔同內地搞,係因為佢知道內地而家根本已經無視香港,大灣區槪念已經將香港踢出,所以免隔離應該要等十年八年。佢唔係蠢嘅,所以唔會等,先同新加坡搞,相信只要日本疫情有改善,香港人就可以再去。

我估出年先可以去到

五年之後可以去都好

我絕症得返半年命

引用:
原帖由 jasonlam 於 2021-5-21 03:00 AM 發表

我絕症得返半年命
堅定流

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]