• 瀏覽: 29,016
  • 回覆: 119
  • 追帖: 5
奧運後,全日本都爆到9彩!
加上全世界疫情係咁爆!三年後,去到日本,已當贏

熱賣及精選
我估下年都未必可以旅行

今年連澳門旅行都未必可以諗(要隔離嘅唔叫旅行),唔好話日本

出年年尾去到日本,當贏左

2020年時,好多專家都話大概要到2023年才有機會全世界通關了,另外大家都話想去日本,但日本人都唔太鍾意打疫苗,日本政府又唔積極。

估計最快2024年恢復正常

引用:
原帖由 dreamworld 於 2021-5-17 07:44 PM 發表

如題
因為今日香港政府把日本升格為高風險地區
日本旅遊氣泡,今年無望
唔好話今年
下年暑假前都唔好期望

引用:
原帖由 csh68 於 2021-8-29 07:46 PM 發表

估計最快2024年恢復正常
這個是國泰預測

引用:
原帖由 主天使 於 2021-8-29 06:45 PM 發表

2020年時,好多專家都話大概要到2023年才有機會全世界通關了,另外大家都話想去日本,但日本人都唔太鍾意打疫苗,日本政府又唔積極。
老實
打兩針真係有用
林鄭年初夠話打針通関啦
最後連澳門都去唔到
打完針一樣要強検
😆

引用:
原帖由 samobatt99 於 2021-9-7 08:43 AM 發表

老實
打兩針真係有用
林鄭年初夠話打針通関啦
最後連澳門都去唔到
打完針一樣要強検
😆
第一代疫苗係防發病唔係防感染,打左疫苗可以減輕中招後嘅病情,而唔係擔保你唔會中招或傳染人。

呢一點喺香港今年年初接種疫苗前傳媒已經報導過。

當時我已質疑咁嘅疫苗對通關有幾大幫助?

事實證明,而家打左疫苗,連深圳澳門都唔可以免隔離自由往返,更何況日本?

按目前嘅形勢,去日本今年不用諗,明年有冇得諗都好大疑問。

其實應該係話有生之年仲有冇機會去到日本先啱。呢隻病毒沒完沒了,變種又變種,邊夠佢玩。打針根本都無用,除非真係有藥能徹底消滅呢隻病毒,如果唔係都唔使諗可以出到去。

引用:
原帖由 yc_hui 於 2021-9-7 04:12 PM 發表

其實應該係話有生之年仲有冇機會去到日本先啱。呢隻病毒沒完沒了,變種又變種,邊夠佢玩。打針根本都無用,除非真係有藥能徹底消滅呢隻病毒,如果唔係都唔使諗可以出到去。
與病毒共存

日本日日都仲有個案 真係好難搞

引用:
原帖由 samobatt99 於 2021-9-7 04:19 PM 發表

與病毒共存
基本上全世界除左中國,其他國家都選擇與病毒共存,到時人人通關你仲係自我封閉

引用:
原帖由 dreamworld 於 17/5/2021 07:44 PM 發表

如題
因為今日香港政府把日本升格為高風險地區
日本旅遊氣泡,今年無望
應該都要到下年年中先得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]