• 瀏覽: 180,045
  • 回覆: 1,561
  • 追帖: 7
本主題由 冬天的冰雪 於 2021-6-15 03:22 AM 提升
引用:
原帖由 wizardchan 於 2021-6-10 05:18 PM 發表

深i個系統唔多穩定,時有時冇的,今朝有而家又冇,早幾日要全民檢測個晚直頭死機
所以,我一般都會用粵省事

熱賣及精選
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-6-10 05:21 PM 發表

所以,我一般都會用粵省事
我都係,只不過今次全民檢測要用深I個碼,我先研究下佢有咩分別

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2021-6-10 12:17 PM 發表

在廣東居住,近期要出省的人,需要至少48小時有效的核酸陰性報告。我昨日在深圳自費做了檢測,過程如下:

下午2時半到了市人民醫院,先取一張表填資料(有派發),填好後,去自助機,用身份證掛號(有居住證就會好方便,回饗證要去窗口人手做)。流程是:
1. 選當日掛號
2. 放身份證,之後確認證件
3. 選核酸(不要選核酸1.2,只選第三項) 
4.出掛號單
5.交錢
6.出收據
掛 ...
師兄,我遲d會申請居住證,請問羅左居住證,使唔使去銀行,轉證件號?同埋12306個戶口應該點改,定註消,再重新要居住證登記一個新呢?師兄,如果你知道,指教下,唔該哂

引用:
原帖由 franklau1013 於 2021-6-10 05:30 PM 發表

師兄,我遲d會申請居住證,請問羅左居住證,使唔使去銀行,轉證件號?同埋12306個戶口應該點改,定註消,再重新要居住證登記一個新呢?師兄,如果你知道,指教下,唔該哂
銀行卡用返回鄉證好D,居住證開既卡,好多APP都綁唔到,
12306我係註銷再開的,唔知有冇其他更好既方法

引用:
原帖由 wizardchan 於 2021-6-10 05:35 PM 發表

銀行卡用返回鄉證好D,居住證開既卡,好多APP都綁唔到,
12306我係註銷再開的,唔知有冇其他更好既方法
唔該哂師兄

請問究竟現在珠海隔離是14日還是14+7, 那7日的家居隔離是否仍然不准其他人例如是本地親人居民?其實我目的地是中山

要隔離多久?

21日

引用:
原帖由 eddie2009 於 2021-6-10 05:51 PM 發表

請問究竟現在珠海隔離是14日還是14+7, 那7日的家居隔離是否仍然不准其他人例如是本地親人居民?其實我目的地是中山
14+7,好似不可有人同住,問當地居委會最准,如果不附合+7居家健康管理,隔離21日

依家深圳去酒吧同埋去按摩都要打咗針先可入場,咁我哋香港人打咗復必太返去認可嗎大陸

宜家香港穩定翻都仲唔改翻隔離14日

引用:
原帖由 qiaotou1234 於 2021-6-12 09:16 PM 發表

宜家香港穩定翻都仲唔改翻隔離14日
因為大陸要玩死香港,所以疫情嚴重的地區(廣東)要反過來封殺疫情輕微的地區(香港)。

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-6-12 10:04 PM 發表

因為大陸要玩死香港,所以疫情嚴重的地區(廣東)要反過來封殺疫情輕微的地區(香港)。
真係俾佢吹脹

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-6-12 10:04 PM 發表

分分鐘同外國通得快過內地,積累左兩年消費力益左其他國家😂

引用:

exactly,根本連14日都冇必要,仲要加到21日

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]