• 瀏覽: 8,197
  • 回覆: 86
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-25 12:29 PM 發表

屬于貴州價格的太古匯翠園,還是只能吃公司的工作餐,個人離吃,唔推薦

翠園近年真的差了好多!我記得最后一次去元朗yoho 的翠園,我一個人飲早茶,叫了靚茶+點心,差到一個點!埋單200!從此絕交!
廣州,最后一次去是幾年前住ritz carlton,去對面的炳勝公館,very骨20年前在廣州住了幾年,經常去海印橋腳炳勝食魚生、羅氏蝦刺身(我會買幾枝紹興酒倒落冰盤裡餵蝦、是為醉蝦,正到庳)所以,做好飲食一定要突破自己!食老本始終有盡頭之時

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-25 03:08 PM 發表

翠園近年真的差了好多!我記得最后一次去元朗yoho 的翠園,我一個人飲早茶,叫了靚茶+點心,差到一個點!埋單200!從此絕交!
廣州,最后一次去是幾年前住ritz carlton,去對面的炳勝公館,very骨20年前在廣州住了幾年,經常去海印橋腳炳勝食魚生、羅氏蝦刺身(我會買幾枝紹興酒倒落冰盤裡餵蝦、是為醉蝦,正到庳)所以,做好飲 ...
十年前我同朋友去,食左隻蝦生,都比屋企人鬧死。我有個親戚好鍾意食魚生,佢個肝抽左成公斤蟲出黎,真係少食為妙。我覺得食生野都係食番海蝦啦

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-5-25 03:08 PM 發表

廣州,最后一次去是幾年前住ritz carlton,去對面的炳勝公館,very骨20年前在廣州住了幾年,經常去海印橋腳炳勝食魚生、羅氏蝦刺身(我會買幾枝紹興酒倒落冰盤裡餵蝦、是為醉蝦,正到庳)所以,做好飲 ...
本來也想去對面的炳勝公館,但按公司招待費標準超標了,畢竟現在習大大上台后,大家還是收斂一下好,配合一下國家政策,哈哈哈

本來想去另外一邊天寰的小炳勝,但電話去話已經沒房間,只有大廳,最后還是翠園,附近一公里內,能中午走路過去的,也沒幾家,還好吧,廣州翠園?水準還是可以

懷念吓,綱上圖片

引用:
原帖由 weisacmei 於 2021-5-25 04:03 PM 發表

懷念吓,綱上圖片

第一代雙層BUS的,厲害

廣州已經打了1000萬針,700幾萬人接種至少一針,最高紀錄一日打了39萬針,各個點排晒隊

有錢冇錢,住廣州一樣找到自己樽盬!是一個好地方!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-25 12:29 PM 發表

屬于貴州價格的太古匯翠園,還是只能吃公司的工作餐,個人離吃,唔推薦

去地下吳系好過

引用:
原帖由 秋天清涼的流彈 於 2021-5-26 12:55 AM 發表

去地下吳系好過
公司聚餐,“唔系”環境逼

支持

不過就相對係有效

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]