• 瀏覽: 10,081
  • 回覆: 72
鹽田好似 出事

熱賣及精選
引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-5-27 01:23 PM 發表

你知唔知廣州有一單就馬上要百幾萬人檢測?
其實只有一兩單,假如市面情況又唔太緊張,下月可以通關了吧

根本是需要打

五一迫爆去玩既後果

唔好谷針咁難聽,買疫苗都係想做到群體免疫啫,打得咪打囉,個個唔打想戴口罩戴到幾時呀?想通關都難啦

有冇得通關宜家靠深圳了
深圳打佐7成就可以通關
等香港出年後年都未必有7成啦

有得打好打, 否則好似台北咁
中佐係屋企等死

引用:
原帖由 m11ce 於 2021-5-27 08:35 PM 發表

唔係深圳,係全國。假如歐美有群體免疫,而中國冇,咁係好大劑的。
點解大劑 ?

引用:
原帖由 igscmp 於 2021-5-29 05:56 AM 發表

點解大劑 ?
其實疫情啱啱開始嘅時候,美國就諗住借住疫情孤立中國,點知中國好快就控制住疫情,反而全世界爆發。
假如歐美可以開放,人流互通,而中國因為冇免疫力,疫苗打得太少,衹能夠繼續封關,噉其實係變相係被孤立。開關又死,開關就要爆發疫情。

引用:
原帖由 m11ce 於 2021-5-29 12:47 PM 發表

其實疫情啱啱開始嘅時候,美國就諗住借住疫情孤立中國,點知中國好快就控制住疫情,反而全世界爆發。
假如歐美可以開放,人流互通,而中國因為冇免疫力,疫苗打得太少,衹能夠繼續封關,噉其實係變相係被孤立。開關又死,開關就要爆發疫情。
所以先狂谷北上廣深
下一步就到各大內陸航空樞紐
開始開放時亦會由北上廣深四大城市做起
並限制外國人陸路跨市流動

唔使谷針啦.  好似係一定要所有人打針.
國家叫你打, 點可以唔打.
連外國人在中國做事的都要打針, 但係佢地就限只可以打科興.
無得簡. 真人真事. 我地深圳公司的人匯報的.

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2021-9-3 11:34 PM 發表

唔使谷針啦.  好似係一定要所有人打針.
國家叫你打, 點可以唔打.
連外國人在中國做事的都要打針, 但係佢地就限只可以打科興.
無得簡. 真人真事. 我地深圳公司的人匯報的.

引用:
原帖由 superplx 於 2021-5-29 01:42 AM 發表

有冇得通關宜家靠深圳了
深圳打佐7成就可以通關
等香港出年後年都未必有7成啦

有得打好打, 否則好似台北咁
中佐係屋企等死
對通關方面死心啦,當你知道大陸防疫既嚴謹,對比香港嘅求求其其,你係大陸人都唔會俾香港人走上嚟。況且而家香港對大陸祇有負累毫無貢獻,所以根本唔使諗。

引用:
原帖由 愛你就是害你 於 2021-9-6 10:36 PM 發表

你覺得呢?  今時今日的CHINA 會有咁文明?

好多唔打的係老人, 老人有選擇, 成年人的大都要打呀.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]