• 瀏覽: 45,122
  • 回覆: 211
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 艾喜喜 於 2021-6-1 01:13 AM 發表

入錢將8達通退卡拎Cash得吾得
呢個方法咪益哂啲黃人,千期唔好有

熱賣及精選
派現金喇

派未 行政費就使左10億

幾時派

引用:
原帖由 個腦生毛 於 2021-5-26 08:29 PM 發表

登記完派得來都下年囉
就係,話農曆新年用來辦年貨

引用:
原帖由 黃金工程 於 2021-5-26 11:55 PM 發表

有沒有機會, 實施未打針者, 不獲派發?

梁振英:要讓拒絕打疫苗者付出代價
https://www.hk01.com/政情/628661/梁振英指通關非有效-谷針-誘因-要讓拒絕打疫苗者付出代價
打咗翼描派多些小

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2021-5-26 16:46 發表

下星期二,6月1號澳門電子消費卡開始買得野了,香港還“盛傳”最快暑假開給登記?.........
大公司有新政策, 要RUN要傾好多次,
又要諗好多野, 又怕股東唔滿意, 又怕伙記搞罷工,
又社會聲討, 但細公司唔同, 老闆今日講, 下晏就實行啦
管理2個伙記, 同2000個員工嘅分別, 你明唔明?

澳門人口同沙田人口係差唔多架, 唔該!!!
澳門67.09 萬 2020年
沙田65.98 萬 2016年

今日收到即刻無得轉去銀行套出嚟

八達通好多地方用不到, 都是揀wechat 或alipay 比較方便, tag and go 感覺上好少聽人用, 我大部份朋友都沒有用.

引用:
原帖由 艾喜喜 於 1-6-2021 01:13 AM 發表

入錢將8達通退卡拎Cash得吾得
講左你退卡消費劵結餘不能退

引用:
原帖由 LYC09 於 26-5-2021 04:25 PM 發表

政府派$5,000 電子消費券大家會點洗?  萬眾期待 政府電子消費券盛傳最快今年暑假開始登記!!

上網見到個商戶列表, 有酒店呀!! 好興奮可以拎去 staycation!!

背景資料: 財爺陳茂波之前財政預算案宣佈將會向每名合資格人士發放總額共$5,000既「電子消費券」
點派法? 原本計劃分5期派發, 財爺已取消 ...
個個預期係到諗點套現,其實要黎食飯食野咪得囉!反正你食飯都要錢,攪咁多野比你套到現

結果咪又係用番黎消費,有幾多個人真係會拎黎儲呀?

到時候差唔多書展, 可以用八達通支付買書

引用:
原帖由 marlborobblove 於 2021-6-9 12:45 PM 發表

今日收到即刻無得轉去銀行套出嚟
其實都預左無得套現,有得派就好

引用:
原帖由 manhong1128 於 2021-6-14 09:28 PM 發表

個個預期係到諗點套現,其實要黎食飯食野咪得囉!反正你食飯都要錢,攪咁多野比你套到現

結果咪又係用番黎消費,有幾多個人真係會拎黎儲呀?
儲黎煲薑咩...等買電器!

引用:
原帖由 LYC09 於 15-6-2021 05:27 PM 發表

儲黎煲薑咩...等買電器!
我意思比你套左現,有幾多個會用黎儲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]