• 瀏覽: 45,144
  • 回覆: 211
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 champ88 於 2021-5-26 05:59 PM 發表

同問, 可能同新鴻基未傾掂數
白佳都唔用微信啦,尼D擺明壟斷

熱賣及精選
小商戶呢?

講咁鬼多有鬼用咩有得用先算啦慢到嘔電

引用:
原帖由 LYC09 於 2021-5-26 04:25 PM 發表

政府派$5,000 電子消費券大家會點洗?  萬眾期待 政府電子消費券盛傳最快今年暑假開始登記!!

上網見到個商戶列表, 有酒店呀!! 好興奮可以拎去 staycation!!

背景資料: 財爺陳茂波之前財政預算案宣佈將會向每名合資格人士發放總額共$5,000既「電子消費券」
點派法? 原本計劃分5期派發, 財爺已取消 ...
消佢老尾啦,交電費水費無得八達通,插佢老尾。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-5-26 06:22 PM 發表

成日同澳門比,澳門幾多人,香港幾多人呀?澳門第幾次派消費券,香港第幾次派消費券呀?

咁鐘意澳門,搬埋去住啦!
電子化年代,就算唔同人地比,都唔洗搞一年啦。

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
引用:
原帖由 餅帥 於 2021-5-27 12:03 AM 發表

本來想用八達通登記,但買貴野既地方好少可以用八達通🤔
我見有人教轉去八達通錢包既mastercard 咁就可以上網買野,
再link埋去googlepay/applepay 咁就可以去實體店用,
不過其實兩三千可能用黎飲飲食食超市買下野都無左

引用:
原帖由 mynameiskit 於 2021-5-26 04:46 PM 發表

無得交水電煤...諗住幫補電費
爆房就得

友人說前天得知伯伯告知8達通有1千元消費券、痴線到急屎咁踩單車去查戶口、你老母西搵萬九個月唔夠咩!撞到街坊就大鑊了!當然那千元可能是傷殘津貼啦!

咁樣其實方便好多

引用:
原帖由 LYC09 於 2021-5-26 04:25 PM 發表

政府派$5,000 電子消費券大家會點洗?  萬眾期待 政府電子消費券盛傳最快今年暑假開始登記!!

上網見到個商戶列表, 有酒店呀!! 好興奮可以拎去 staycation!!

背景資料: 財爺陳茂波之前財政預算案宣佈將會向每名合資格人士發放總額共$5,000既「電子消費券」
點派法? 原本計劃分5期派發, 財爺已取消 ...
我好想食自助餐。

引用:
原帖由 mmpp44 於 2021-5-26 04:36 PM 發表

香港賽馬會無既?
馬會唔係消費.... 係捐獻 / 慈善 / 公益 / 環保(舖草皮)....

傳聞每天上限$250,如真的有乜用

引用:
原帖由 hobbyguts 於 2021-5-27 09:37 AM 發表

我見有人教轉去八達通錢包既mastercard 咁就可以上網買野,
再link埋去googlepay/applepay 咁就可以去實體店用,
不過其實兩三千可能用黎飲飲食食超市買下野都無左
咁不如直接入 Tap&Go 用佢張 Mastercard 算啦....

引用:
原帖由 sscywong 於 2021-5-27 02:58 PM 發表

咁不如直接入 Tap&Go 用佢張 Mastercard 算啦....
咁唔係個個都有tap & go 架嘛,有啲人可能唔想開咁多支付工具

引用:
原帖由 edward0504 於 2021-5-27 02:57 PM 發表

傳聞每天上限$250,如真的有乜用
不是吧?? 買部風扇都唔夠啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]