• 瀏覽: 47,589
  • 回覆: 217
  • 追帖: 12
派錢都派得衰過人 

熱賣及精選
留名跟進
謝樓主

當命運的齒輪開始轉動之時, 任誰也阻止不了

我已經沒有了清晰的頭腦, 現在的我不過是一個腦殘

我是一條廢中

走下一個又一個, 我愛你們, 但可惜已經太遲
公佈後遲遲未派  零售業慘慘慘 個個都係齌睇吾買住

都係揀發達通

方便就手唔洗煩

﹢世界 ×不會因你而停止轉動× @🇭🇰

引用:
原帖由 Jon_FN 於 2021-5-27 06:33 PM 發表

不是吧?? 買部風扇都唔夠啦!
咁樣可以焗你用銀包啲錢

大型服裝店唔用得發達通 ?

邊啲服裝店 ?

仲諗住買件衫著下添

講左咁耐, 幾時先派

引用:
原帖由 mega001 於 2021-5-26 05:09 PM 發表

算好啦, 香港🇭🇰政府做嘢慢人5-10年, 邊個唔知呀😅?
香港政府係一舊石頭, 定係一班香港人?

你啲同事, 唔使有你個無良僱主, 同埋用錢買起你人格, 邊有效率...

讀書個陣, 唔係你父母迫, 你邊去讀書, 自覺得既效率, 唔會存在係香港人身上...

睇下打疫苗, 靠自律, 香港人咪係包尾, 呢個先係真香港人性格和品格.... 怕死到, 好彩香港唔需要當兵, 應該一個人無...

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2021-5-26 04:46 PM 發表

下星期二,6月1號澳門電子消費卡開始買得野了,香港還“盛傳”最快暑假開給登記?.........
澳門還澳門啦,  啲人都唔同, 澳門人咁聽話, 邊有得比...

管理一座大廈, 和管理一個屋苑, 係兩碼子既事... 人多是非多, 意見多, 反對聲音更多...

澳門人唔甘心做村姑, 個啲當年一早去晒香港生活, 想要既, 有齊兩地身份證和三本護照..  食梗兩家茶禮啦...

香港人, 人比人, 比死人... 十隻手指有長短...

引用:
原帖由 forgetyuk 於 2021-5-28 09:56 AM 發表

香港政府係一舊石頭, 定係一班香港人?

你啲同事, 唔使有你個無良僱主, 同埋用錢買起你人格, 邊有效率...

讀書個陣, 唔係你父母迫, 你邊去讀書, 自覺得既效率, 唔會存在係香港人身上...

睇下打疫苗, 靠自律, 香港人咪係包尾, 呢個先係真香港人性格和品格.... 怕死到, 好彩香港唔需要當兵, 應該一個人無...
講起打疫苗🦠, 如果打完疫苗有問題, 死人️/面癱邊個負責先🤔? 唔係香港🇭🇰政府, 係自己呀🙄。既然係自己負責, 咁緊係自己決定打唔打啦😊

快啲派錢得唔得

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-5-26 06:22 PM 發表

成日同澳門比,澳門幾多人,香港幾多人呀?澳門第幾次派消費券,香港第幾次派消費券呀?

咁鐘意澳門,搬埋去住啦!

搬唔搬系我自由,你用腦諗下啦,大家同樣上網登記,點關人手事人口事,香港人口多過澳門,政府人手又多過澳門幾十倍,澳門做嘢已經滋油淡定,但政府做嘢快捷嚇死你。

引用:
原帖由 forgetyuk 於 2021-5-28 10:07 AM 發表

澳門還澳門啦,  啲人都唔同, 澳門人咁聽話, 邊有得比...

管理一座大廈, 和管理一個屋苑, 係兩碼子既事... 人多是非多, 意見多, 反對聲音更多...

澳門人唔甘心做村姑, 個啲當年一早去晒香港生活, 想要既, 有齊兩地身份證和三本護照..  食梗兩家茶禮啦...

香港人, 人比人, 比死人... 十隻手指有長短...
你呃牛頭角順阿嫂就得,政府對市民好就順你,成個政府都係黃人曱甴,70萬人同700幾萬人,一樣運作,中國14億咪一樣運作暢順,重點糸政府同市民好杘多都係死曱甴,搞撚亂香港,自從2010年開始,我無論坐車行街系地鐵觀察的人面相,好多都轉差,此乃相由心生~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]