• 瀏覽: 89,878
  • 回覆: 830
  • 追帖: 7
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
而家到內到爆嘢

引用:
原帖由 jack2015 於 2021-5-29 06:50 PM 發表

最少七成人打咗疫苗
一直都只係香港自己講,我唔見有大陸官方消息

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-5-29 05:01 PM 發表

政府幾位一直強調又話14天清零就開內地關,又話單位數字都開內地關!宜家呢??點解成日都要呃香港人??
開關要用健康碼,

好危險。   港人唔會用。

話時話開關來做乜?

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-5-29 05:01 PM 發表

政府幾位一直強調又話14天清零就開內地關,又話單位數字都開內地關!宜家呢??點解成日都要呃香港人??
其實...你係邊到睇到清零?

香港真心想通關既人始終係少數中既少數,日日口講通關既人都未必真心想通關,真心想通關既人無奈做了犧牲品。

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-5-29 07:01 PM 發表

開關要用健康碼,

好危險。   港人唔會用。

話時話開關來做乜?

你代表全部香港人!?

不指望全面通關,但求畀已接種疫苗14天、核酸檢測陰性的港人回大灣區就ok,就算需要在入境後住一晚酒店,等內地的檢測結果都沒問題。

中港家庭被強行分隔一年半,跨境學生長期沒有正常校園生活及面授課堂,大家都壓力爆煲而無法,也不敢宣洩,都快演變成人道主義危機了。

2咩8日呀早上星期先2單不明

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-5-29 07:20 PM 發表

不指望全面通關,但求畀已接種疫苗14天、核酸檢測陰性的港人回大灣區就ok,就算需要在入境後住一晚酒店,等內地的檢測結果都沒問題。

中港家庭被強行分隔一年半,跨境學生長期沒有正常校園生活及面授課堂,大家都壓力爆煲而無法,也不敢宣洩,都快演變成人道主義危機了。
封關係香港政府單方面宣布嘅,唔怕瘀皮嘅香港又可以單方面宣布通架嘛,反正香港d官有兩制冇一國。。。

引用:
原帖由 wl00112799 於 2021-5-29 05:35 PM 發表

我都唔想係真的,但種種跡象睇來係咁

1.已經封左接近一年半
2.內地和香港相關通關的具體方案目前是沒有任何方案,包括如何讓已接種疫苗人士資料過渡到內地承認的系統
3.對港人士入內地從來沒有特別對待或優惠,入境隔離條件歸類一直和其他某些中風險國家一直睇齊(14+7)
1.已經封左一年半,香港大部分人都無問題,再封多一年半應該都問題不大。
2.疫苗證書通關要等大比例人口打完針,先可以實施,目前據說要求是七成人口打針。
3.內地省市區只要有一宗本地確診個案,都係屬於中風險,去外省市都會被隔離,所以吾係歧視香港。

大家如果真心想通關,努力幫手提高疫苗接種率

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]