• 瀏覽: 89,890
  • 回覆: 830
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-5-29 17:21 發表

當天香港自行封關係因
今天大陸唔肯通關係果
本是同根生,相煎何太急
全民開關都唔科學。
全民檢測先啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-5-29 05:47 PM 發表

疫情之下,中央充分體現兩制,『境外』地區自然不包郵。
當日澳門連續100多日本地零個案後先恢復通關,你急乜?

提示: 違規內容已被屏蔽
林鄭甘廢,又甘臭串,深圳政府點會so佢

引用:
原帖由 人為財S 於 2021-5-29 07:10 PM 發表

你代表全部香港人!?
我代表唔到咩?

咁棚仆攬炒又代表到咩?  你又唔出聲?

清零只係其中一個條件,中港從來都無公佈過細則!
上星期香港的黃AO 仲要偷雞禁大陸來港,廣東彩你都傻

引用:
原帖由 wallace tam 於 2021-5-29 18:28 發表

今次樓主講啱左。政府自己已經確認已經連續28天清零
香港人會信香港政府講嘢咩,咁信又唔去打疫苗

引用:
原帖由 220 於 2021-5-29 07:33 PM 發表

香港人會信香港政府講嘢咩,咁信又唔去打疫苗
咁我就唔知囉!因為我唔係香港人

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-5-29 07:31 PM 發表

早就話左港人係要依靠大陸,棚仆街唔信,攬炒都未影響民生啦。

港人有種咪試下獨立啦。家陣係好時機,全民唔好打疫苗,永遠唔開關,咪變相獨立囉。

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
唔好自high住,記得停埋中港貨運同供水,咁先叫攬炒嘛,睇吓邊個死先?

引用:
原帖由 wl00112799 於 2021-5-29 05:35 PM 發表

我都唔想係真的,但種種跡象睇來係咁

1.已經封左接近一年半
2.內地和香港相關通關的具體方案目前是沒有任何方案,包括如何讓已接種疫苗人士資料過渡到內地承認的系統
3.對港人士入內地從來沒有特別對待或優惠,入境隔離條件歸類一直和其他某些中風險國家一直睇齊(14+7)
香港先做到粵港健康碼互認再算吧

引用:
原帖由 異域疑惑的山羊 於 2021-5-29 07:35 PM 發表

唔好自high住,記得停埋中港貨運同供水,咁先叫攬炒嘛,睇吓邊個死先?
港人話啲水係比錢買架。

冇左港人比錢買,大陸早就崩潰啦。

提示: 違規內容已被屏蔽
乜香港有28日清零咩。。。

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2021-5-29 07:36 PM 發表

香港先做到粵港健康碼互認再算吧
點解要互相承認?

港人同佢老美一樣,係有民煮嘅高人一等,港人返大陸要免健康碼,大陸人來港就要。

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2021-5-29 07:44 PM 發表

港人話啲水係比錢買架。

冇左港人比錢買,大陸早就崩潰啦。
唔幫佢買水咪可以推翻佢囉!快d唔好買啦,到時做美國人又得英國人又得日本人又得,得咗!!喂叫政府停買水啦快d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]