• 瀏覽: 51,393
  • 回覆: 592
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 快樂係鞭度 於 2021-6-9 06:25 PM 發表

澳門唔係可以用回港易豁免隔離?
囘港易係有名額,港珠澳大橋口岸每日得2千個,先到先得。
而且係全中國通用(除高風險區域),有限制幾時完成入境,你肯定一定搶得到?
珠海,中山,坦洲d人一樣會經港珠澳口岸入香港。

熱賣及精選
引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 08:53 AM 發表

最起碼人地講道理。
香港十問九唔知,研究中,同磚家商議。
加下磚家話入境驗到抗體,縮短7日,快d落實唔好再遲疑。
到七成左右人打針,完全放寬社交距離,通關免隔離,整體社會人流增加,社交活動回復正常,到時吾會有大爆發,但都會有零星感染,但絕大多數會係未打疫苗人士,重症入醫院多數都會係呢班人

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 08:59 AM 發表

囘港易係有名額,港珠澳大橋口岸每日得2千個,先到先得。
而且係全中國通用(除高風險區域),有限制幾時完成入境,你肯定一定搶得到?
珠海,中山,坦洲d人一樣會經港珠澳口岸入香港。
暫時回港易都唔使搶, 根本每日好少人過香港,睇返入境處個入境統計. 最近每日經港珠澳大橋入境人數得百零個, 仲要部人非香港人, 即非用回港易。就算深圳灣入境, 每日都係幾百至千鬆D。所以暫時唔使擔心book唔到回港易。

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 2021-6-10 12:19 PM 發表

暫時回港易都唔使搶, 根本每日好少人過香港,睇返入境處個入境統計. 最近每日經港珠澳大橋入境人數得百零個, 仲要部人非香港人, 即非用回港易。就算深圳灣入境, 每日都係幾百至千鬆D。所以暫時唔使擔心book唔到回港易。
如果係甘,就恆常維持囘港易由澳門入香港lo,10年後都唔好變。
邊度有人有方便唔要,反而覺得綁手綁腳好。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 08:53 AM 發表

最起碼人地講道理。
香港十問九唔知,研究中,同磚家商議。
加下磚家話入境驗到抗體,縮短7日,快d落實唔好再遲疑。
大陸咁講可以係理由 也可以係藉口繼續封香港 睇個人點睇

清完又爆,無限重複

大量死曱甴多個月黎既罪行影片https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28528657&extra=&page=1

仆街賣國賊同黃甴判坐監集錦https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29848809&extra=page%3D1
好多師兄講阿爺係要「懲罰」香港,本來我都唔係咁認同,但經過封關年半後,我開始有少少同意。

引用:
原帖由 快樂係鞭度 於 2021-6-11 05:51 PM 發表

好多師兄講阿爺係要「懲罰」香港,本來我都唔係咁認同,但經過封關年半後,我開始有少少同意。
懲罰算吾上,不過香港之前疫情一波接一波,內地好難有人敢為香港通關免隔離承擔責任。之前福建政府官員準備放寬台灣人隔離安排,已經被無數內地網民閙到飛起。最近每日打針人數已經明顯增加,當比例去到七成左右,先更能說服內地民眾,香港吾會再有疫情大爆發。

現在返深圳要隔離多久?

引用:
原帖由 OLO2 於 2021-6-11 10:32 PM 發表

懲罰算吾上,不過香港之前疫情一波接一波,內地好難有人敢為香港通關免隔離承擔責任。之前福建政府官員準備放寬台灣人隔離安排,已經被無數內地網民閙到飛起。最近每日打針人數已經明顯增加,當比例去到七成左右,先更能說服內地民眾,香港吾會再有疫情大爆發。
其實自3月份健身室群組之後,香港已經沒有群組爆發。而最令人擔心的印菲變種群組最終也只是得10多人,再多觀察10天,若天水圍三母女的群組沒有擴散,基本上香港本地已經清零。

廣州呢?
內地有心封關,就算你香港清10次零都冇用。

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-6-13 10:26 AM 發表

其實自3月份健身室群組之後,香港已經沒有群組爆發。而最令人擔心的印菲變種群組最終也只是得10多人,再多觀察10天,若天水圍三母女的群組沒有擴散,基本上香港本地已經清零。

廣州呢?
香港長期戴口罩,唔會大爆得去邊,反而大陸太平太耐,出街幾乎唔使帶,除左d公共交通,一走甩一兩個就出曬事。

政治封關中

引用:
原帖由 前晚大大膠樽 於 2021-6-13 10:26 AM 發表

廣州呢?
呢個post已經無咩人
我都死心,無咩期盼
講真,香港呢排都控制得好好
內地擺明就唔開,成日話要21日零本地
你自己內地都做唔倒啦,呢個病毒太厲害,無可能長期0確診
如果有心開關,根本大把措施可以做,而唔係永遠封關,現在回內地仲要21日隔離,你話無其他政治考慮,我相信無咩人信

認同
真係唔知佢要封到幾時!!

引用:
原帖由 追憶 於 2021-6-13 11:29 AM 發表

呢個post已經無咩人
我都死心,無咩期盼
講真,香港呢排都控制得好好
內地擺明就唔開,成日話要21日零本地
你自己內地都做唔倒啦,呢個病毒太厲害,無可能長期0確診
如果有心開關,根本大把措施可以做,而唔係永遠封關,現在回內地仲要21日隔離,你話無其他政治考慮,我相信無咩人信
講真,成日話內地怕香港輸入,冇官敢承擔,依家我都有少少動搖.
廣州現在是憑48小時內檢測出入,香港呢?
至於咩叫14+7,其實由歐美回深一樣係14+7,即係香港同每日幾千幾萬單既國家同等待遇.

我自已隔離左3次,入左一些隔離群.認為係黃人同777責任既大概一半一半,但係入面既95%以上都係藍人.
其實呢2年出過黎行既黑衣人,俾差佬mark左身份證既人俾都唔敢上大陸啦,.

我就唔明甘既局面對原本已經施政困難既HK政府有咩好處.
呢種行為既事實上就係罰藍撐黃,所以我就唔明係咩政治考慮了.

可能香港人未夠乖啦.至於點先夠乖(打針70%以上,28日清零定其他條件)?
who knows?
人要識取捨同為自已打算,中港2地生活呢2年預左冇先啦.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]