• 瀏覽: 5,983
  • 回覆: 39
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 抱琴半醉 於 2021-5-30 12:34 PM 發表

深圳龍崗幾時變中風險地區,亂咁講都有!
睇下呢個表

熱賣及精選
引用:
原帖由 gypsymoon 於 2021-5-29 05:06 PM 發表

5月10號去龍崗中心醫院打的 (好彩早打,現在龍崗區被列為中級風險區😂😂)

打針要先在健康深圳app上面登記資料,然後會有一個bar code生成,呢個code好重要,會記錄所有打針的日期。有居住證的人可免費。

打針當日,先量血壓,本人有高血壓但有食藥控制,血壓正常,在60歲以下,無即時的病痛,符合資格。當日看到不同的人去打針,港澳台,黑白人種都有,流程很快不需等候。手臂打一針 ...
你就好,我4月24打國藥,等左7日都未見過放號,日日都爆,我重要特登落深圳打,而家廣深都變中風險,隨時過左去返嚟又要做核酸檢測,真係去又死唔去又死。

我剛可以打第二針, 不能微信預約, 系深圳吾同區要打電話去預約

my business is none of your business
在深圳某醫療機構工作,2020年12月底打了第一批第一針國藥疫苗。第二日同朋友食燒烤飲白酒差點斷片。冇任何事,2021年1月底打第二針,宜家生龍活虎。

喜歡香港...喜歡內地...喜歡中華民族大團結..!!!
引用:
原帖由 gypsymoon 於 2021-5-30 03:11 PM 發表

鹽田龍崗確診日日有,佢不宣佈是中級風險,我都不敢去,只要有呢個行程碼就邊度都去不到了,對于我就是中級,甚至高級😁
龍崗只出現個例,還不算定位中度風險地區,

喜歡香港...喜歡內地...喜歡中華民族大團結..!!!

引用:
原帖由 vine520 於 2021-5-31 04:16 PM 發表

在深圳某醫療機構工作,2020年12月底打了第一批第一針國藥疫苗。第二日同朋友食燒烤飲白酒差點斷片。冇任何事,2021年1月底打第二針,宜家生龍活虎。
其實打了針,一周內不建議飲酒的,你這樣不太好

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2021-5-29 05:06 PM 發表

5月10號去龍崗中心醫院打的 (好彩早打,現在龍崗區被列為中級風險區😂😂)

打針要先在健康深圳app上面登記資料,然後會有一個bar code生成,呢個code好重要,會記錄所有打針的日期。有居住證的人可免費。

打針當日,先量血壓,本人有高血壓但有食藥控制,血壓正常,在60歲以下,無即時的病痛,符合資格。當日看到不同的人去打針,港澳台,黑白人種都有,流程很快不需等候。手臂打一針 ...
有冇得打康希諾一針疫苗?

20日後等派彩

引用:
原帖由 ricklsk 於 2021-5-30 10:44 AM 發表

已打2針國藥,無任何不良反應
我也在深圳寶安醫院打了兩針北京生物,完全正常過正常

唉,我係佛山做野但平時weekend都會返深圳住,我從上個月開始深圳佛山都預約但點都約5到。。。

引用:
原帖由 山邊芳香的手袋 於 2021-6-1 01:36 AM 發表

我也在深圳寶安醫院打了兩針北京生物,完全正常過正常
師兄係咪經“健康深圳”公眾號預約?
我同老婆每次登入“健康深圳”想預約都係見到嗰7個港澳人員指定接種地點唔係約滿就係未放號。
打電話問接種地點問幾時會放號又話唔會定放號時間,就我哋隨時留意。
問有關部門就淨係叫我哋喺“健康深圳”預約。

真係XYZ@#¥%%……&.....!

引用:
原帖由 eching88 於 2021-5-30 11:58 PM 發表

睇下呢個表12388984
睇表有乜用?全國各地都不同做法,例如,深圳身份證去外省好多地方要核酸,要居家觀察,有啲地方直接唔比落地,深圳不宣布風險級別,冇意義的。

引用:
原帖由 深圳港農 於 2021-6-2 03:23 PM 發表

師兄係咪經“健康深圳”公眾號預約?
我同老婆每次登入“健康深圳”想預約都係見到嗰7個港澳人員指定接種地點唔係約滿就係未放號。
打電話問接種地點問幾時會放號又話唔會定放號時間,就我哋隨時留意。
問有關部門就淨係叫我哋喺“健康深圳”預約。

真係XYZ@#¥%%……&.....!
有放號時間的,你去深圳本地寶,有最新信息,例如港大醫院每日放號時間是1730-1800,得30分鐘😂
深圳多了一只叫康泰生物的新疫苗可以打。最近打疫苗少少停滯,好似話要從9號開始,優先打第二針,所以最近慢了少少。

附件

Screenshot_20210602_154720_com.tencent.mm.jpg(118.87 KB)

2021-6-2 03:51 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]