• 瀏覽: 5,984
  • 回覆: 39
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 gypsymoon 於 2021-6-2 03:51 PM 發表

有放號時間的,你去深圳本地寶,有最新信息,例如港大醫院每日放號時間是1730-1800,得30分鐘😂
深圳多了一只叫康泰生物的新疫苗可以打。最近打疫苗少少停滯,好似話要從9號開始,優先打第二針,所以最近慢了少少。
謝謝樓主的回覆及指引,會試試深圳本地寶。

熱賣及精選
引用:
原帖由 chanman兩件TKO 於 2021-5-30 12:56 AM 發表

已經2針國薬14日,依家最想知之后點import返入去香港針卡
最可惜冇得抽一千萬樓
九月前你返香港再打兩針就可以抽獎喇!
聽說重複打4針都沒有問題,不過自己要注意一下

還冇打,一直唔太相信

引用:
原帖由 vine520 於 2021-5-31 04:16 PM 發表

在深圳某醫療機構工作,2020年12月底打了第一批第一針國藥疫苗。第二日同朋友食燒烤飲白酒差點斷片。冇任何事,2021年1月底打第二針,宜家生龍活虎。
咪害人啦,飲酒絕對唔建議

我在深圳,在會呢個月去打,或者去寶安醫院或港大,睇落呢2間安全d

不敢打啊。怕怕

引用:
原帖由 深圳港農 於 2021-6-2 03:23 PM 發表

師兄係咪經“健康深圳”公眾號預約?
我同老婆每次登入“健康深圳”想預約都係見到嗰7個港澳人員指定接種地點唔係約滿就係未放號。
打電話問接種地點問幾時會放號又話唔會定放號時間,就我哋隨時留意。
問有關部門就淨係叫我哋喺“健康深圳”預約。

真係XYZ@#¥%%……&.....!
呢排超級難約的,之前無事無幹叫去打踢都唔郁,而家爆幾單,本地個個都搶iphone咁搶,港澳台d號一樣爆哂的,深圳我約左10幾日都約唔到,不過放號時段,一般係5點到8點,間間唔同,你可以教啱時間,搭正或者5:30咁入去睇下,堅係放號時間,我入到果陣有百零個號,不過應該一兩分鐘就掃哂了。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-5-31 06:35 PM 發表

其實打了針,一周內不建議飲酒的,你這樣不太好
其實飲酒食海鮮都係可以,都有解釋過原因,主要係費時發生食左飯10日後打疫苗死左,飲左水8日後打過疫苗又死左嘅事件啫,香港有眼你睇的。

良好公民意識, 讚。

領展推200萬元大抽獎鼓勵接種疫苗

附件

0605a.jpg(34.36 KB)

2021-6-8 02:56 AM

大抽獎鼓勵接種疫苗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]